eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor
Az izraeli miniszterelnöki hivatal felvételén Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök izraeli katonákkal találkozik a palesztinok lakta Gázai övezet déli csücskében levő Rafah városnál 2024. július 18-án. Az izraeli tankok július 20-án Rafah nyugati és északi részén nyomultak előre, a támadásokban legkevesebb harminc palesztin ember halt meg.
Nyitókép: MTI/AP/Izraeli miniszterelnöki hivatal/Avi Ohayon

Dróntámadás érte az izraeli miniszterelnök házát

A Heszbollah Libanonból dróntámadást intézett Benjamin Netanjahu miniszterelnök háza ellen a Földközi-tenger partján fekvő Cézárea városban izraeli kormányzati források szerint.

A kormányszóvivő közleménye alapján Netanjahu és felesége azonban nem tartózkodott a lakásukban a támadás idején. A szóvivői nyilatkozat nem nevezte meg a támadás helyszínét.

A helyi média drónbecsapódásról számolt be "Netanjahu házának közelében".

Az izraeli hadsereg szombati közleménye úgy fogalmazott, hogy "egy Libanonból indított drón csapódott egy épületbe Cézáreában, ahol Benjámin Netanjahu miniszterelnök él". Az izraeli hadsereg két másik "pilóta nélküli repülő tárgy" elfogását jelentette, valamint közölték, hogy senki nem sérült meg.

Légiriadó volt Tel-Avivban is, Cézáreától 55 kilométerre délre, mivel a jelentések szerint egy drón megközelítette a Glilot negyedet, ahol az izraeli Moszad külföldi hírszerző szolgálat központja és egy másik hírszerző központ is található.

A Hamásszal szövetséges libanoni síita milícia, a Hezbollah a gázai háború tavaly októberi kezdete óta szinte naponta lő kí rakétákat és indít drónokat Izraelre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×