eur:
400.55
usd:
364.72
bux:
73893.02
2024. október 8. kedd Koppány
3M-54 Kalibr orosz cirkálórakéta. Forrás:Twitter/ZMiST
Nyitókép: Forrás:Twitter/ZMiST

Tucatnyinál is több orosz hadihajó jelent meg a Fekete-tengeren

Előző nap mindössze négy orosz hajót észleltek a Fekete-tengeren, a jelentős létszám-növekedésre egyelőre nincs hivatalos magyarázat.

Az ukrán katonai vezérkar jelentésére hivatkozva az Ukrainszka Pravda arról számolt be, hogy kedd reggelre a hétfői 4 helyett már 16 orosz hadihajó tartózkodik a Fekete-tengeren, és 7 ezek közül Kalibr típusú cirkálórakéták indítására alkalmas. Az ukránok szerint jelenleg összesen 48 Kalibr-indítóval néznek szembe. A vezérkar szerint Oroszország megsértette a nemzetközi hajózási szabályokat.

Mint a Portfolio írta, az elmúlt hetek során komoly sikereket ért el az orosz haderő Donyeck megyében, elképzelhető, hogy megpróbálják valahogy még inkább széthúzni az ukrán védelmi képességet. Egy szárazföldi offenzíva e városok ellen azonban továbbra is valószínűtlen.

Címlapról ajánljuk
Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×