eur:
392.31
usd:
359.83
bux:
0
2024. július 17. szerda Elek, Endre
München, 2011. október 27.A világ legkisebb ébresztőóráit gyártó Carlton egyik alkalmazottja minivekkerekkel takarja el szemét a dél-németországi Münchenben 2011. október 27-én, hogy az óraátállítás napjának közeledésére figyelmeztessen. Európa országai a hónap utolsó vasárnapjára, az október 30-ra virradó éjszaka térnek vissza a téli időszámításhoz. (MTI/EPA/Andreas Gebert)
Nyitókép: Andreas Gebert

Újabb ország döntött az óraátállítás eltörléséről - ki nem találná, melyik

Az ukrán törvényhozás kedden elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely 2025-től eltörli az óraátállítást a nyári és téli időszámítás között.

A nemzeti parlamentben 261 képviselő igen szavazatával ment át az óraátállítás eltörléséről szóló javaslat – írja az Ukrajinszka Pravda alapján a Portfolio.

A kelet-európai időzónában lévő Ukrajna eddig az Európa nagy részén megszokott módon állította át az órát a téli, illetve a nyári időszámításra, de az idén október 27-én még visszaállítják az óráőkat a téli időszámításra, és többet nem változtatnak, a nyári időszámítás megszűnik Ukrajnában.

Az Európai Parlament még 2019 márciusában szavazott nagy többséggel az óraátállítás eltörléséről, de azt a tagállamoknak kellene eldönteni, melyik időzónánál maradnának. Azóta azonban nem sikerült döntést hozni a kérdésben, így az óraátállítás egyelőre határozatlan ideig megmarad az EU tagországaiban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×