eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Four rockets of anti-aircraft missile system are directed upwards against the background of sunset
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Az ukránok szerint máris előrelépés van a nyugati fegyverek használata miatt

Vlagyimir Putyin vörös vonalról szóló kijelentéseit is kommentálta Kijev.

Az oroszok már érzik a nyugati fegyverek csapásait a területükön – jelentette ki Kirill Budanov, az ukrán hírszerzési igazgatóság (GUR) vezetője. Azt hangsúlyozta, hogy a nyugati fegyverekkel Oroszország területén történő csapások engedélyezése megkönnyíti a helyzetet a fronton - írta az Unian alapján az Index. Budanov a tudósítás szerint megjegyezte még, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök vörös vonalakról szóló kijelentései csak marketingfogások, sokszor lehetett már hallani, hogy ezeket átlépték.

Mint ismert, Joe Biden amerikai elnök a közelmúltban engedélyt adott Ukrajnának arra, hogy amerikaiak által szállított fegyverekkel csapást mérjen oroszországi célpontokra, de csak Harkiv régió közelében, Oroszország belsejébe, különösen Moszkvába és a Kremlre nem mérhetnek csapásokat.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×