eur:
396.53
usd:
371.13
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Four rockets of anti-aircraft missile system are directed upwards against the background of sunset
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Az ukránok szerint máris előrelépés van a nyugati fegyverek használata miatt

Vlagyimir Putyin vörös vonalról szóló kijelentéseit is kommentálta Kijev.

Az oroszok már érzik a nyugati fegyverek csapásait a területükön – jelentette ki Kirill Budanov, az ukrán hírszerzési igazgatóság (GUR) vezetője. Azt hangsúlyozta, hogy a nyugati fegyverekkel Oroszország területén történő csapások engedélyezése megkönnyíti a helyzetet a fronton - írta az Unian alapján az Index. Budanov a tudósítás szerint megjegyezte még, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök vörös vonalakról szóló kijelentései csak marketingfogások, sokszor lehetett már hallani, hogy ezeket átlépték.

Mint ismert, Joe Biden amerikai elnök a közelmúltban engedélyt adott Ukrajnának arra, hogy amerikaiak által szállított fegyverekkel csapást mérjen oroszországi célpontokra, de csak Harkiv régió közelében, Oroszország belsejébe, különösen Moszkvába és a Kremlre nem mérhetnek csapásokat.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek
Horrorág az Eb-n

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.

Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×