eur:
384.47
usd:
353.54
bux:
0
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
NEW YORK, NEW YORK - APRIL 17: Republican presidential nominee, former President Donald Trump stands with Polish President Andrzej Duda at Trump Tower on April 17, 2024 in New York City. Trump met with President Duda, a strong supporter of Ukraine, as European and NATO leaders prepare for the possibility that Trump wins the November presidential election and returns to the White House. The meeting comes on an off day in Trumps criminal trial.  (Photo by Michael M. Santiago/Getty Images)
Nyitókép: Michael M. Santiago/Getty Images

Donald Trump „nagyszerű barátnak” tartja Andrzej Dudát – New Yorkban egyeztettek

Andrzej Duda lengyel elnök szerdán négyszemközt találkozott Donald Trump korábbi amerikai elnökkel New Yorkban.

A Trump kampánycsapata által, a találkozóról kiadott közlemény szerint a két „nagyszerű barát” megvitatta Duda azon javaslatát, hogy a NATO-országok bruttó hazai termékük (GDP) legalább 3 százalékát védelmi beruházásokra fordítsák.

„Trump elnök szeretettel emlékezett vissza 2017-es, mérföldkőnek számító lengyelországi útjára, és dicsérte a lengyel népet, amiért szilárdan védi szuverenitását és elkötelezettségét Európa határainak biztonsága iránt minden fenyegetéssel szemben” – olvasható a közleményben.

A megbeszélés témái között szerepelt az Ukrajna elleni orosz háború, a közel-keleti konfliktus, valamint a világ békéjét fenyegető további kérdések. A találkozót Donald Trump New York-i irodaházában található magánrezidenciáján tartották, és mintegy két és fél órán keresztül tartott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Az angol tőzsde mellett az amerikai piacokon sem volt tegnap kereskedés, a magyar tőzsde azonban összességében felülteljesítő volt a nemzetközi átlaghoz képest, a nap végére új történelmi csúcsra emelkedett a BUX index. Gazdasági adatok tekintetében ma az Egyesült Államokban egy fontos ingatlanindexet és egy fogyasztói hangulatindexet publikálnak, ezek lehetnek hatással a hangulatra. Ami az előzetes adatokat illeti, felemás hangulatban indulhat a kereskedés a kontinenstőzsdéin. Izgalmas fejlemények zajlanak a kriptopiacon, mintegy 42 830 bitcoint adott el egy, még 2014-ben csődbe ment japán kriptotőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×