eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Julija Navalnaja, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus özvegye (b) és Roberta Metsola, az Európai Parlament (EP) elnöke megöleli egymást Navalnaja beszéde után az uniós törvényhozás strasbourgi plenáris ülésén 2024. február 28-án. Navalnij február 16-án, 47 éves korában hunyt el egy szibériai börtönben.
Nyitókép: Julija Navalnaja, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus özvegye (b) és Roberta Metsola, az Európai Parlament (EP) elnöke megöleli egymást Navalnaja beszéde után az uniós törvényhozás strasbourgi plenáris ülésén 2024. február 28-án. MTI/EPA/Ronald Wittek

Julija Navalnaja is részt vett a Vlagyimir Putyin elleni tüntetésen Berlinben

A börtönben meghalt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus özvegye, Julija Navalnaja is részt vett a Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni, vasárnap délben rendezett tüntetésen Berlinben.

Navalnij csapatának Telegram-oldalán közzétett felvételen látható, hogy Navalnaja Kira Jarmis, a néhai orosz ellenzéki politikus szóvivőjének társaságában mutatkozott a berlini orosz nagykövetség előtt tartott megmozduláson. A videóhoz csatolva "Délben Putyin ellen" felirat volt olvasható, amely mottóval az orosz elnökválasztás elleni tüntetéseket is szervezte az ellenzék.

A német fővárosban tartott megmozduláson rendőrségi adatok szerint mintegy 800 ember vett részt. A tüntetők egyebek között azt skandálták, hogy "Győzelem Ukrajnának! Szabadságot Oroszországnak!" és "Navalnij Oroszország hőse", valamint "Putyin törvénytelen". Sokan fehér-kék-fehér zászlókat lengettek, ami "a szabad Oroszországot" hivatott jelképezni a tiltakozás résztvevői szerint.

Közvetlenül a megmozdulás mellett mintegy kétezren várakoztak a nagykövetség épülete előtt, hogy leadhassák szavazatukat. Az X-en közzétett felvételeken látható volt, hogy Navalnaja és Mihail Hodorkovszkij emigrációban élő orosz ellenzéki üzletember is beállt a sorba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×