eur:
390.27
usd:
365.29
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Side View with the Inscription german Polizei (Police)
Nyitókép: Getty Images/webclipmaker

Két fiatal lány elleni csoportos szexuális erőszak döbbentette meg Ausztriát

Rendkívüli felzúdulást okozott február végén Ausztriában, hogy negyvennyolc órán belül hat nőt öltek meg. A gyilkosságokat ugyan különböző indítékból követték el, de három fiatal nővel egy afgán menekült végzett. Ezúttal arra derült fény, hogy egy csoport fiatal Salzburg tartományban két tinédzserkorú lányt szexuálisan bántalmazott. A nők elleni erőszakos cselekmények elharapództak az országban.

Több osztrák lap beszámolója szerint a csoportos erőszak még decemberben történt a Salzburg tartományban lévő Bischofshofen városában. Az ügyészség összesen kilenc személy ellen folytat nyomozást, mégpedig nyolc 15 és 18 év közötti fiú és egy lány ellen. A Salzburger Nachrichten című helyi lap szerint migrációs hátterű törökökről és szerbekről, valamint osztrák fiatalokról van szó. A rendőrség szóvivője mindezt megerősítette, hozzátéve, hogy a történteket az áldozatvédelem miatt nem hozták nyilvánosságra.

Az áldozatok ügyvédje szerint folyik a gyanúsítottak kihallgatása. Közülük ketten állítólag mobiltelefonos videót is késztettek a lányok bántalmazásáról. A feltételezett elkövetők szabadlábon védekeznek.

A Der Standard a közelmúltban elkövetett gyilkosságokkal, valamint a decemberben elkövetett szexuális bántalmazásokkal kapcsolatban ismertette az osztrák statisztikai hivatal felmérését. Eszerint

Ausztriában minden harmadik nő 15 éves korától fizikai és/vagy szexuális erőszaknak van kitéve.

Az autonóm osztrák menhelyszövetség adatai szerint a férfiak által a nők ellen elkövetett erőszak minden társadalmi osztályban és minden szakmai csoportban előfordul. Ezeket a gyilkosságokat a szövetség szerint gyakran nem egyéni problémák okozzák, hanem sok esetben a társadalom jellegéből fakadóan a nők leértékelése, valamint a patriarchális példaképek érvényesülése.,

A múlt évben huszonhat nőt gyilkoltak meg Ausztriában. Ennek nyomán egyre többen egyfajta nemzeti akciótervet sürgetnek védelmük érdekében.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×