eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Orbán Viktor/Facbook

Donald Trump fogadta Orbán Viktort

A korábbi amerikai elnök floridai birtokán látta vendégül a magyar kormányfőt.

Nem ez az első csúcstalálkozó a két politikus között, Donald Trump 2019-ben elnökként fogadta Orbán Viktort a Fehér Házban - emlékeztet a hirado.hu. A találkozó kapcsán több nemzetközi lap is kiemelte, hogy Trump az elmúlt hetekben többször is elismerően nyilatkozott a magyar kormányfőről, aki a volt amerikai elnököt a béke garanciájának nevezte.

„Nagyszerű ember, nagyszerű vezető, egy nagyon kemény ember. Ő a legkeményebb Európában, sőt talán mindenhol máshol is. Ő Orbán Viktor Magyarországról” – jellemezte a magyar miniszterelnököt Donald Trump január elején egy nagygyűlésen, Iowában.

Néhány héttel később pedig egy másik kampányrendezvényen azt mondta, sokan azért nem szeretik Orbán Viktort, mert túl erős.

„Van egy nagyszerű ember, egy nagyszerű vezető Európában, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, akit egyesek nem szeretnek, mert túl erős. Szerintem viszont jó, ha egy erős ember vezeti az országot” – fogalmazott Trump.

Szakértők hangsúlyozzák: több olyan politikai téma is van, amelyről a két politikus nagyon hasonlóan gondolkodik. Az előzetes tájékoztatás szerint a pénteki floridai megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtése lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×