eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash.com

Földbe csapódott és felrobbant egy kisrepülő Nashville-ben

Meghalt öt ember, miután lezuhant, majd felrobbant egy kisrepülőgép az autópálya mellett az egyesült államokbeli Nashville-ben – közölte a helyi rendőrség kedden.

A nashville-i John Tune repülőtér irányítótornya helyi idő szerint hétfő este 7 óra 40 perckor kapott bejelentést az egymotoros repülőgép pilótájától, aki meghibásodott hajtóműre és áramellátási problémákra hivatkozva leszállási engedélyt kért – közölte az ABC News televíziós csatorna által idézett rendőrségi szóvivő.

A nashville-i tűzoltóság szóvivője a csatornának elmondta, hogy a repülőgép a becsapódáskor felrobbant, túlélők nincsenek.

A rendőrség közlése szerint a Szövetségi Légiközlekedési Hatóság illetékese jelenleg is a helyszínen van, a nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanácsé pedig később érkezik. Még folyamatban van annak azonosítása, hogy honnan indulhatott a gép.

Az érintett autópálya több sávját lezárták, de helyi idő szerint kedd reggelig újból megnyitják - jelentette a helyi rendőrség.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×