eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk
Joe Biden amerikai elnök (j) és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2024. március 1-jén.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Giorgia Meloni: ebbe nem szabad belenyugodnunk

Az emberkereskedelemmel szembeni globális szövetség elindítását szorgalmazta Giorgia Meloni olasz kormányfő, a G7-csoport soros elnöke Joe Biden amerikai elnöknek a Fehér Házban - közölte az európai idő szerinti péntek éjjel tartott találkozóról a római miniszterelnöki hivatal.

A kétoldalú megbeszélésen Giorgia Meloni hangoztatta, hogy véget kell vetni az illegális migrációnak és az emberkereskedelemnek.

„Globális szinten az emberkereskedelem vált a bűnözés legnyereségesebb pénzügyi tevékenységévé, és ebbe nem szabad belenyugodnunk.

Ezért globális szövetség elindítását javaslom az emberkereskedelem ellen” – mondta Giorgia Meloni a közösségi oldalain közölt videóüzenetében.

A miniszterelnök hozzátette, hogy a legfejlettebb ipari országokat tömörítő G7-csoport Olaszország vezette félévében kiemelt figyelmet szentelnek az afrikai kontinensnek.

Giorgia Meloni kifejtette: Afrika nem szegény kontinens, hanem jelentős emberi és természeti erőforrásokkal rendelkezik, de korábban „kizsákmányoló” politika jellemezte az Afrikához való hozzáállást. Meloni úgy vélte,

ezen a szemléleten kell változtatni, ami megoldást adhat a migrációs válságra is.

Az olasz miniszterelnök Washingtonba indulása előtt olasz–amerikai együttműködési megállapodás született közösen finanszírozott afrikai projektekről. Az úgynevezett Mattei-terv programjairól van szó, amelyeket Róma indított az afrikai országok gazdasági, egészségügyi, oktatási fejlesztésére. A Mattei-terv, melynek részleteit Giorgia Meloni a Rómában január 29-én rendezett Olaszország–Afrika konferencián mutatta be, a kivándorlás okainak megszüntetésével szándékozik megfékezni, sőt leállítani a migrációt Olaszország és Európa irányába.

Giorgia Meloni meghívta Joe Bident a G7-ek állam- és kormányfői csúcstalálkozójára, amelyet június közepén a dél-olaszországi Puglia tartományban rendeznek meg.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×