INFORÁDIÓ 
2019. december 7. szombat
Ambrus

g7

2019.08.31. 16:34

Irán: biztató jelek az USA részéről

Az amerikai fél a G7 biarritzi csúcstalálkozóján mutatott némi rugalmasságot az iráni olajexport engedélyezésével kapcsolatban - jelentette ki szombaton Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter-helyettes.
2019.08.27. 13:51

Irán üzent, egy napig tartott a reménykedés

Habár bizakodást keltett az iráni külügyminiszter meglepetéslátogatása a G7-es csúcson, Teherán most közölte: amíg szankciókkal büntetik, nem halandó tárgyalni Amerikával.
2019.08.27. 12:36

Feledy Botond: a brazil elnök szuverenitási kérdést csinál Amazónia égéséből

A brazil kormány elutasítja a G7-ek 20 millió dolláros gyorssegélyét az Amazonas-medencében pusztító erdőtüzek megfékezésére. A nagyhatalmak hosszú távú globális projektet is kezdeményeznének az esőerdő védelmére. Feledy Botond külpolitikai elemző szerint Jair Bolsonaro elnök belpolitikai kérdésként kezeli az erdőtüzek kérdését.
2019.08.26. 20:37

A brazil elnök visszaszólt a G7-eknek

Jair Bolsonaro brazil elnök egy keddi Twitter-bejegyzésében óva intette a nagyhatalmakat attól, hogy beavatkozzanak Brazília belügyeibe. Tette mindezt az után, hogy Emmanuel Macron francia elnök bejelentette: a hét legfejlettebb ipari ország (G7) 20 millió dolláros azonnali segélyt nyújt az amazóniai tüzek megfékezésére.
2019.08.24. 21:56

Élesbe fordult az önkormányzati választási kampány - a nap hírei

Az önkormányzati választási kampány első napján csaknem 320 ezer ajánlóívet adtak ki a választási irodák. A Fidesz kampányfőnöke szerint megbukott az ellenzék teljes összefogásra vonatkozó stratégiája. Karácsony Gergely szerint az októberi választás tétje az, hogy a budapestiek visszaszerzik-e önrendelkezésüket saját városuk felett.
2019.08.24. 13:58

Tusk: a G7-e csúcs az egység és szolidaritás nehéz próbatétele lesz

Az egység és a szolidaritás nehéz próbatétele lesz G7-es országcsoport szombat este kezdődő franciaországi csúcsértekezlete egy olyan év után, amikor világ leggazdagabb országainak vezetői nehezen találták meg a közös nyelvet - jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.
2019.08.23. 21:39

Macron a G7 előtt: nyomást fogok gyakorolni az USA-ra

Franciaország szorgalmazni fogja egy biodiverzitási alapokmány elfogadását a világ gazdaságilag legfejlettebb hét országát tömörítő G7 csoport szombaton kezdődő biarritzi csúcstalálkozóján - közölte Emmanuel Macron francia elnök a Konbini hírportálnak adott pénteki interjújában.
2019.08.23. 08:19

Bezavarhat Boris Johnson a G7-es csúcsba?

Mennyire lehet egységesnek nevezni a vezető ipari országok G7-es csoportját azután, hogy a maga útját járó Donald Trump mellett megjelent a vele szimpatizáló Boris Johnson brit miniszterlenök? Ez a nagy kérdés a hétvégi G7-es csúcs előtt.
2019.08.20. 14:39

Két ügyben sem tudnak megállapodni a G7-ek

A világ hét legfejlettebb országának szombaton kezdődő csúcsértekezlete először záródhat közös közlemény kiadása nélkül. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke műtétje miatt biztosan nem vesz részt a megbeszélésen.
2018.06.11. 10:48

Merkel: nem sikerült dűlőre jutni

Az amerikai elnök megérkezett Szingapúrba, ahol történelmi jelentőségű találkozóra ül össze az észak-koreai vezetővel. Donald Trump a kanadai La Malbaie-böl érkezett és még a repülőgépen felmondta a G7 hétvégi csúcskonferenciáját lezáró kommünikét. A tanácskozások során is egyértelművé vált, hogy alapvető a véleménykülönbség Európa és az Egyesült Államok között. Erről Angela Merkel sommásan csak annyit jegyzett meg, hogy "La Malbaie-ben nem sikerült dűlőre jutni".
2018.06.11. 10:07

Trump fenyegetőzött és dühösen távozott a G7-es csúcsról

Szövetségesek között szokatlanul ellenséges hangnemben nyilatkozott Kanadáról és másokról a G7-es csúcs után Trump elnök és egyik minisztere is. A kanadai vezetőt hazugnak és gyengének nevezte, és azt üzente: akár megszűnhet a kétoldalú kereskedelem Amerikával ha az EU és mások nem számolják fel a vámokat.
2018.06.10. 06:40

Macron nagy beismerése

Emmanuel Macron francia elnök kijelentette szombaton a G7-országcsoport kanadai csúcstalálkozóján, már az amerikai elnök korai távozása után, hogy sikerült megállapodni egy közös zárónyilatkozatban a kereskedelemmel kapcsolatban, de - mint mondta - "ez nem old meg mindent".
2018.06.08. 21:33

G7-csúcs - Az európaiak nem akarják kiegészíteni Oroszországgal a fórumot

A világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7-csoport európai tagjai - Franciaország, Nagy-Britannia, Németország és Olaszország - pénteken megegyeztek arról, hogy nem akarják kiegészíteni Oroszországgal a fórumot, ahogy azt Donald Trump amerikai elnök korábban javasolta.
2018.06.08. 12:37

Megbomlott a G7 egysége, rázós csúcstalálkozó lehet

Amerikai-európai összeütközés várható a világ hét legfejlettebb ipari országának pénteken kezdődő kanadai csúcstalálkozóján. Az eseményen várhatóan beszélnek majd az iráni atomalkuról, a védővámokról és a klímavédelemről, melyekben a politikusok ellentétes véleménnyel vannak.
2018.04.23. 22:43

Munkacsoport fogja figyelni Oroszország "káros viselkedését"

Munkacsoportot hoznak létre a G7 külügyminiszterei Oroszország "káros viselkedésének" megfigyelésére - jelentette be a brit külügyminiszter a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő csoport külügyminisztereinek torontói találkozóján hétfőn.
2017.05.27. 12:51

Az afrikai államoké és a tüntetőké a főszerep a szicíliai csúcs második napján

Az afrikai kontinens közelségét és jelentőségét hangsúlyozta Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök szombaton a hét iparilag legfejlettebb ország csúcstalálkozójának második napján a szicíliai Taorminában. A városba megérkeztek a nemzetközi humanitárius és környezetvédelmi szervezetek aktivistái is, hogy tüntessenek a G7-ek ellen.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018