eur:
394.06
usd:
370.89
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Spanyolország kormánya 47 állam, valamint az EU-s intézmények vezetőit hívta meg az EPC tanácskozására.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

NATO-csatlakozás: meghívót küldött a svéd miniszterelnöknek Orbán Viktor

Twitter-oldalán írta meg a magyar miniszterelnök, hogy tárgyalna Ulf Kristerssonnal.

"Meghívólevelet küldtem Ulf Kristersson miniszterelnök úrnak, hogy látogasson Magyarországra, tárgyalni Svédország NATO-csatlakozásáról" − írja Twitter-oldalán Orbán Viktor.

A miniszterelnök sajtófönöke, Havasi Bertalan arról tájékoztatott, hogy a tárgyalások célja a magyar-svéd kétoldalú kapcsolatok erősítése a kölcsönös bizalom elmélyítésével.

Mint arról korábban beszámoltunk, az MSZP rendkívüli országgyűlési ülés összehívását kezdeményezte, miután azt a hírt osztotta meg török tisztségviselői nyilatkozat alapján tegnap a Bloomberg, hogy a török parlament már a héten elfogadhatja a svéd NATO-csatlakozásról szóló javaslatot.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×