eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Spanyolország kormánya 47 állam, valamint az EU-s intézmények vezetőit hívta meg az EPC tanácskozására.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

NATO-csatlakozás: meghívót küldött a svéd miniszterelnöknek Orbán Viktor

Twitter-oldalán írta meg a magyar miniszterelnök, hogy tárgyalna Ulf Kristerssonnal.

"Meghívólevelet küldtem Ulf Kristersson miniszterelnök úrnak, hogy látogasson Magyarországra, tárgyalni Svédország NATO-csatlakozásáról" − írja Twitter-oldalán Orbán Viktor.

A miniszterelnök sajtófönöke, Havasi Bertalan arról tájékoztatott, hogy a tárgyalások célja a magyar-svéd kétoldalú kapcsolatok erősítése a kölcsönös bizalom elmélyítésével.

Mint arról korábban beszámoltunk, az MSZP rendkívüli országgyűlési ülés összehívását kezdeményezte, miután azt a hírt osztotta meg török tisztségviselői nyilatkozat alapján tegnap a Bloomberg, hogy a török parlament már a héten elfogadhatja a svéd NATO-csatlakozásról szóló javaslatot.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×