eur:
389.8
usd:
359.08
bux:
66343.19
2024. február 26. hétfő Géza
Nyitókép: Pixabay

A közismert orosz propagandista az új Osztrák-Magyar Monarchiáról fantáziált

Az orosz állami televízió műsorában hangzottak el vad gondolatok a hajdani Osztrák-Magyar Monarchia feltámasztásáról, és ez még csak a kezdet volt.

Háború utáni Európáról elmélkedtek orosz propagandisták az állami televízió műsorában, és arra jutottak, a legjobb az lenne, ha Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Szerbia összeolvadásával létrejönne egy semleges zóna – az új Osztrák-Magyar Monarchia – amit aztán orosz katonák védhetnének meg a támadásoktól – írja a Telex. A műsor erről szóló részletét Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója osztotta meg az X-en:

A videórészletben egy, a sajtó számára nem ismert meghívott okfejtése hallható azzal kapcsolatban, hogy a győzelmet követően az oroszok végignéznek majd a jövő Európáján, „és azt mondjuk majd: itt egy szép ország, Ausztria, látszólag semleges; itt van Szlovákia, ami korábban azt mondta, kényelmetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna szomszédságában, és inkább nem akarja segíteni; itt van Magyarország, amelyik szintén semmit nem akar kezdeni ezzel az egésszel; és akkor ott van az egész korábbi Jugoszlávia, Szerbia területe, stb.

Csináljunk egy semleges területet ebből a közép-európai térségből, ami egy nagyon jó hely, csináljunk itt egy osztrák-magyar területet. Élesszük újra a nagyszerű Osztrák-Magyar Monarchiát”.

A propagandista arra is kitér, hogy ennek az új monarchiának Oroszország majd nagylelkűen felajánlja, hogy nem fogja megtámadni, mire a műsorvezető Vlagyimir Szolovjov közbeszól, és még tovább fokozza a dolgot azzal, hogy: „Sőt, oda fogjuk küldeni a saját csapatainkat, hogy senki ne támadja meg őket”.

Mint a lap írja, Vlagyimir Szolovjovtól nem állnak távol a vad gondolatok, korábban arról is beszélt, hogy a fronton harcoló orosz katonák akár Washingtonig is elmennek, máskor a halálról elmélkedett, megint máskor pedig szent háborút hirdetett Ukrajna ellen és Volodimir Zelenszkij megölését sürgette.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×