eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

A közismert orosz propagandista az új Osztrák-Magyar Monarchiáról fantáziált

Az orosz állami televízió műsorában hangzottak el vad gondolatok a hajdani Osztrák-Magyar Monarchia feltámasztásáról, és ez még csak a kezdet volt.

Háború utáni Európáról elmélkedtek orosz propagandisták az állami televízió műsorában, és arra jutottak, a legjobb az lenne, ha Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Szerbia összeolvadásával létrejönne egy semleges zóna – az új Osztrák-Magyar Monarchia – amit aztán orosz katonák védhetnének meg a támadásoktól – írja a Telex. A műsor erről szóló részletét Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója osztotta meg az X-en:

A videórészletben egy, a sajtó számára nem ismert meghívott okfejtése hallható azzal kapcsolatban, hogy a győzelmet követően az oroszok végignéznek majd a jövő Európáján, „és azt mondjuk majd: itt egy szép ország, Ausztria, látszólag semleges; itt van Szlovákia, ami korábban azt mondta, kényelmetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna szomszédságában, és inkább nem akarja segíteni; itt van Magyarország, amelyik szintén semmit nem akar kezdeni ezzel az egésszel; és akkor ott van az egész korábbi Jugoszlávia, Szerbia területe, stb.

Csináljunk egy semleges területet ebből a közép-európai térségből, ami egy nagyon jó hely, csináljunk itt egy osztrák-magyar területet. Élesszük újra a nagyszerű Osztrák-Magyar Monarchiát”.

A propagandista arra is kitér, hogy ennek az új monarchiának Oroszország majd nagylelkűen felajánlja, hogy nem fogja megtámadni, mire a műsorvezető Vlagyimir Szolovjov közbeszól, és még tovább fokozza a dolgot azzal, hogy: „Sőt, oda fogjuk küldeni a saját csapatainkat, hogy senki ne támadja meg őket”.

Mint a lap írja, Vlagyimir Szolovjovtól nem állnak távol a vad gondolatok, korábban arról is beszélt, hogy a fronton harcoló orosz katonák akár Washingtonig is elmennek, máskor a halálról elmélkedett, megint máskor pedig szent háborút hirdetett Ukrajna ellen és Volodimir Zelenszkij megölését sürgette.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×