eur:
389.83
usd:
362.86
bux:
68067.67
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gigantikus trolibusz bukkant fel Pozsonyban

Átadták Pozsonyban az első duplacsuklós trolibuszt, a jármű hossza 24,7 méter, száznyolcvan utas befogadására alkalmas.

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat szeptember 4-én vette át az első, Solaris Bus & Coach és a Škoda Electric által alkotott konzorcium gyártotta duplacsuklós trolibuszt. A Pozsonyban csak megatrolibusznak emlegetett jármű első példányát még további tizenöt követi – írja az iho.hu.

Az új trolibusz hivatalos neve Škoda-Solaris 24m, a karosszéria lengyel, az elektromos berendezés cseh eredetű. A légkondicionált trolibusz önjáró képességgel is rendelkezik.

A duplacsuklós trolikat a közlekedési vállalat tesztelte a város utcáin, hogy egyáltalán alkalmazhatók-e a városi forgalomban, s az derült ki, hogy igen, szinte ugyanolyan menettulajdonságokkal rendelkezik a csaknem 25 méter hosszú jármű, mint egy sima csuklós.

Ugyanilyen duplacsuklós, hosszú trolik közlekednek nemsokára Prágában is a belváros és a Václav Havel Repülőtér között. Ide húszat rendelt meg a Prágai Közlekedési Vállalat.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×