eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök az Ukrajna megsegítése céljából rendezett nemzetközi adományozó konferenciára érkezik Varsóban 2022. május 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Rafal Guz

A horvátokra is számíthat Ukrajna, ami a hadianyagot illeti

Horvátország mintegy 30 millió euró értékben újabb katonai segélycsomagot nyújt Ukrajnának - jelentette be Andrej Plenkovic horvát kormányfő Athénban horvát újságíróknak nyilatkozva, miután megbeszélést folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

A horvát kormányfő Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök meghívására érkezett a görög fővárosba, több nyugat-balkáni állam vezetőjével együtt.

Plenkovic kiemelte: az új csomaggal együtt Horvátország már 200 millió euró értékben nyújt katonai segítséget Ukrajnának. Jelezte, hogy a részletekről a csütörtöki kormányülésen számol majd be.

Plenkovic és Zelenszkij a horvát kikötők használatáról is tárgyalt az ukrán gabonaexport céljára.

"A horvát kikötőkből már eddig is több ezer tonna gabona került exportra. A legtöbb Olaszországba, egy része pedig Észak-Afrikába, de a Fekete-tengeren kialakult új helyzet miatt a téma ismét aktuálissá vált" - mondta Plenkovic, hozzátéve: a lényeg az, hogy "ez tranzit lesz Horvátországon keresztül a harmadik országokba".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×