eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Párizs, 2017. szeptember 14.Az olimpiai ötkarika a párizsi Trocadero téren, az Eiffel-torony előtt 2017. szeptember 14-én, miután az előző nap bejelentették, hogy Párizs nyerte el a 2024-es nyári olimpia rendezési jogát. (MTI/EPA/Ian Langsdon)
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Nagy lobbanásra készülnek Párizsban

A párizsi olimpia szervezői már évek óta azon dolgoznak, hogy miként tudnák a város ikonikus épületén, az Eiffel-tornyon "elhelyezni" az olimpiai lángot.

Egy neve elhallgatását kérő informátor a Reuters hírügynökségnek arról beszélt, hogy a torony tetején biztosan nem loboghat az olimpia jelképének számító láng, mivel ott antennák találhatók.

"Az utóbbi két évben dolgozunk ezen a kérdésen" - mondta a bennfentes, azt ugyanakkor nem árulta el, hogy a láng mikor lobbanna fel a tornyon és ott maradna-e a játékok ideje alatt.

A Reuters érdeklődésére a szervezőbizottság szóvivője csupán annyit közölt, még nem született döntés arról, hogy a megnyitón hol lobbantják majd fel az olimpiai lángot, de nem cáfolta, hogy szeretnék, ha az Eiffel-tornyon is égne az ötkarikás játékok szimbólumaként a tűz.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×