eur:
389.3
usd:
362.85
bux:
68126.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Rendőrök őrt állnak egy  lövöldözés helyszínén a Kentucky állambeli Louisville központjában lévő Old National Bank közelében 2023. április  10-én. A támadó legkevesebb négy embert agyonlőtt és nyolcat megsebesített.
Nyitókép: MTI/AP/Timothy D. Easley

Élőben közvetítette, ahogy megtámadja az amerikai bankot - fotók

A bank alkalmazottja volt az a férfi, aki munkahelyén 4 embert lőtt le, másik 9-et pedig megsebesített hétfő reggel az Egyesült Államokban, Kentucky állam fővárosának, Louisville-nek a központjában.

A rendőrség helyi idő szerint délután tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a 23 éves Connor Sturgeon az egyik közösségi oldalon élőben közvetítette a támadást.

Lousville megbízott rendőrfőnöke beszámolt arról, hogy a férfit a rendőrökkel vívott tűzpárbajban lelőtték. Jaqueline Quinn-Villaroel hozzátette, remélik, hogy az interneten megjelent erőszakos felvételeket sikerült mindenhonnan eltávolítani.

A sérültek közül ketten rendőrök, egyikük, egy 26 éves tiszt állapota válságos; rajta műtétet hajtottak végre. Louisville egyetemi kórházának szóvivője azt közölte, hogy a sérültek közül többeket már hazaengedtek.

Louisville, 2023. április 10.
A Reid Cornell által közzétett kép egy fegyveres rendőrről egy  lövöldözés helyszínén a Kentucky állambeli Louisville központjában 2023. április 10-én. A támadó legkevesebb négy embert agyonlőtt és nyolcat megsebesített.
MTI/AP/Reid Cornell/Reid Cornell
A Reid Cornell által közzétett kép egy fegyveres rendőrről egy lövöldözés helyszínén a Kentucky állambeli Louisville központjában 2023. április 10-én. A támadó legkevesebb négy embert agyonlőtt és nyolcat megsebesített. MTI/AP/Reid Cornell/Reid Cornell

A lövöldözésről szóló bejelentés után néhány percen belül kiérkeztek a helyszínre a rendőrök, akik ezzel több ember életét mentették meg - hangzott el a sajtóértekezleten, ahol azt is közölték, hogy

a tettes a banknyitás előtt nyitott tüzet a kollégáira, akik épp értekezletet tartottak.

Craig Greenberg, Louisville polgármestere úgy fogalmazott, hogy "célzott, erőszakos" cselekményről volt szó.

Louisville, 2023. április 10.
A Reid Cornell által közzétett képen rendőrségi járművek állnak egy  lövöldözés helyszínén a Kentucky állambeli Louisville központjában 2023. április  10-én. A támadó legkevesebb négy embert agyonlőtt és nyolcat megsebesített.
MTI/AP/Reid Cornell/Reid Cornell
A Reid Cornell által közzétett képen rendőrségi járművek állnak egy lövöldözés helyszínén a Kentucky állambeli Louisville központjában 2023. április 10-én. A támadó legkevesebb négy embert agyonlőtt és nyolcat megsebesített. MTI/AP/Reid Cornell/Reid Cornell

Nem sokkal a Lousville belvárosában történt erőszakos cselekmény után a város egy másik kerületében is lövöldözésben halt meg egy ember, egy másik pedig megsebesült - mondták el az illetékesek a tájékoztatón, de az is elhangzott, hogy a két eset között nincs kapcsolat.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig az előjeleket illeti, a határidős indexek állása alapján az európai és az amerikai tőzsdék is pluszban nyithatnak majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×