eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Shallow depth of field image taken of yellow law enforcement line with police car and lights in the background.
Nyitókép: carlballou/Getty Images

Tűzpárbaj után sok a halott egy amerikai bankban

Legkevesebb négy embert agyonlőtt és nyolcat megsebesített hétfőn egy fegyveres támadó az Egyesült Államokban, a Kentucky állambeli Louisville központjában egy banknál.

A rendőrség első sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a sebesültek közül kettő rendőr, egyikük állapota válságos. A további hat sebesült közül egy embert szállítottak kórházba válságos állapotban. A lövöldöző életét vesztette.

A reggeli órákban kezdődött lövöldözésről szóló bejelentésre néhány percen belül kiérkeztek a rendőrök, akik tűzpárbajba keveredtek a fegyveressel. A támadót a közlés szerint rövid idő alatt "ártalmatlanították". Azt egyelőre nem közölték, hogy a tettest a rendőrök lőtték-e le, vagy magával végzett.

A tájékoztatón a város rendőrfőnök-helyettese azt is elmondta, hogy a rendőrök beavatkozása nagy valószínűséggel emberéleteket mentett meg. A fegyveres incidens részleteit vizsgálják, a hatóságok hosszú ideig tartó helyszíneléssel számolnak.

Elhangzott, hogy

a fegyveresnek kapcsolata volt a bankkal,

de egyelőre nem világos, hogy a pénzintézet, az Old National Bank jelenlegi vagy korábbi alkalmazottjáról van-e szó.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×