eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Give me money or die. Furious loaded savage man holding a weapon in his hand and pointing it at his victim while wearing black hoodie
Nyitókép: yacobchuk/Getty Images

Tűzpárbajt vívtak az izraeli rendőrök egy merénylővel

Tel-Aviv belvárosában két huszonéves fiatalt megsebesített csütörtök este egy merénylő, akit a környéken tartózkodó izraeli rendőrök meglőttek, és életveszélyesen megsebesítettek - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja.

A támadást Tel-Aviv központjában, a Dizengoff utcában, egy vendéglő mellett követték el: a támadó rálőtt két húsz év körüli vendégre, s egyiküket közepesen, másikukat enyhén megsebesítette.

A közelben tartózkodó két rendőr tűzpárbajt indított a merénylővel, és a sebesülteket ellátó Ichilov kórház beszámolója szerint a nyakán életveszélyesen meglőtték őt.

Szemtanúk szerint mintegy nyolc lövés dördült el a belvárosi szórakozóhelyek közelében, zűrzavar keletkezett, s az emberek menekülni kezdtek a környékről. A gyorsan kiérkező mentők később a két meglőtt áldozatot, három sérültet és az eltalált lövöldözőt kórházba szállították.

A rendőrség szerint terrortámadás történt,

és Itamár Bengvír is súlyos merényletről tett említést közleményében, gratulálva a rendőröknek, amiért több emberéletet megmentettek.

Legutóbb tavaly áprilisban volt ezen a környéken terrormerénylet, akkor a palesztin lövöldöző két embert megölt, tízet pedig megsebesített, majd többórás üldözés után a város másik részén agyonlőtték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×