eur:
389.27
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Füst gomolyog a helyszín fölött 2022. augusztus 16-án, miután egy diverzánsakció következtében felrobbant egy orosz katonai lőszerraktár az Ukrajnától Oroszországhoz elcsatolt Krímben, a Dzsankoj járásbeli Majszkoje falunál. Orosz források szerint súlyos sebesülés nem történt, több mint háromezer embert kiköltöztettek otthonából.
Nyitókép: MTI/AP

Az ukránok támadják a Krím-félszigetet

A helyi orosz hatóságok felkészültek a civilek kimenekítésére.

Az ukrán vezérkar úgy értesült, hogy a Perevalnijban állomásozó orosz megszálló erők katonái hazaküldték családjukat Oroszországba – közölte a karpathir.com.

Ugyanakkor a Twitteren megjelent beszámolók szerint több robbanást is lehetett hallani a Krím-félsziget nyugati részén lévő Jevpatorija és Szaki városokban.

Jevpatorija és Szaki városok a Krím-félszigeten. Forrás: Google Maps
Jevpatorija és Szaki városok a Krím-félszigeten. Forrás: Google Maps

A két város 165, illetve 185 kilométerre van a fronttól.

Sajtóértesülésekből az derült ki, hogy az oroszok valószínűleg lezárták az északról, Herszon illetve a Melitopol irányából a Krím-félszigetre vezető két útvonalat. Úgy hírlik attól tartanak, hogy az ukránok újabb merényletre készülnek. Tavaly október 8-ám, valószínűleg egy teherautóba rejtett nagy erejű bomba súlyosan megrongálta a Kercsi-hidat, amely így hosszú időre csak igen korlátozottan volt használható.

Az ukrán hadsereg nemrég kapta meg azokat az új, amerikai rakéta fegyvereket, amelyek hatótávolsága már elegendő a Krím-félsziget támadására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×