eur:
391.98
usd:
360.14
bux:
72360.71
2024. július 16. kedd Valter
Füst gomolyog a helyszín fölött 2022. augusztus 16-án, miután egy diverzánsakció következtében felrobbant egy orosz katonai lőszerraktár az Ukrajnától Oroszországhoz elcsatolt Krímben, a Dzsankoj járásbeli Majszkoje falunál. Orosz források szerint súlyos sebesülés nem történt, több mint háromezer embert kiköltöztettek otthonából.
Nyitókép: MTI/AP

Az ukránok támadják a Krím-félszigetet

A helyi orosz hatóságok felkészültek a civilek kimenekítésére.

Az ukrán vezérkar úgy értesült, hogy a Perevalnijban állomásozó orosz megszálló erők katonái hazaküldték családjukat Oroszországba – közölte a karpathir.com.

Ugyanakkor a Twitteren megjelent beszámolók szerint több robbanást is lehetett hallani a Krím-félsziget nyugati részén lévő Jevpatorija és Szaki városokban.

Jevpatorija és Szaki városok a Krím-félszigeten. Forrás: Google Maps
Jevpatorija és Szaki városok a Krím-félszigeten. Forrás: Google Maps

A két város 165, illetve 185 kilométerre van a fronttól.

Sajtóértesülésekből az derült ki, hogy az oroszok valószínűleg lezárták az északról, Herszon illetve a Melitopol irányából a Krím-félszigetre vezető két útvonalat. Úgy hírlik attól tartanak, hogy az ukránok újabb merényletre készülnek. Tavaly október 8-ám, valószínűleg egy teherautóba rejtett nagy erejű bomba súlyosan megrongálta a Kercsi-hidat, amely így hosszú időre csak igen korlátozottan volt használható.

Az ukrán hadsereg nemrég kapta meg azokat az új, amerikai rakéta fegyvereket, amelyek hatótávolsága már elegendő a Krím-félsziget támadására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×