eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és a felesége, Meghan sussexi hercegnő érkezik a Brit Nemzetközösség Társaságának évenkénti ökumenikus istentiszteletére a londoni Westminster-apátságba 2020. március 9-én. A különböző felekezetek híveinek közös imádságát március második hétfőjén tartják a királykoronázó anglikán székesegyházban. A II. Erzsébet brit uralkodó részvételével rendezett esemény az Egyesült Királyság legjelentősebb keresztény találkozója.
Nyitókép: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Harry és Meghan dokumentumfilmje: megtévesztő képsorok miatt tört ki a botrány

Két előzetese is megjelent a Harry&Meghan címet viselő kétrészes dokumentumfilmnek, ezekben azonban bizonyos képsorok megtévesztő környezetben bukkannak fel.

Legalább három olyan kép vagy képsor is szerepel a dokumentumfilm egyik előzetesében, amelynek semmilyen kapcsolata nincsen a hercegi párral – írja a BBC. Sem a Netflix, sem Harryék produkciós cége, az Archewell nem kommentálta a megállapítást.

Az előzetesekben a házaspár arról beszél, hogy a királyi család a partvonalra állította őket, miközben a média utazott rájuk.

Két további képsorral kapcsolatosan is felmerültek aggályok:

az egyiken úgy vágták meg a képet, hogy a néző azt gondolja, Harry és felesége kiszorult az események középpontjából, miközben épp ennek az ellentéte volt az igazság.

A másik esetben egy kis számú médiaképviselő jelenlétével, kontrollált körülmények közt készült felvétel alatt hangzik el az, hogy a hercegi párról szivárogtattak a médiának, illetve hogy annak képviselői folyamatosan követték a párt.

Az előzeteseket mindezekért éles kritikák is érték: a következő öt képsorról, illetve jelenetről van szó.

A Harry Potter premierje

Az első előzetesben egy csapat fotós látható pillanatokkal az előtt, hogy Harry herceg arról beszélne, mindent megtett, hogy megóvja családját. A kép azonban

a Harry Potter premierjén készült a fotósokról,

évekkel azelőtt, hogy Harry és Meghan egyáltalán találkoztak volna. A The Sun rengeteg hasonlóságot fedezett fel az előzetesben használt fotó és a Harry Potter premierjén készült kép közt, mely a paparazzi szóra első találat egy Alamy nevű fotós adatbázisban.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy Harryt és Meghant ne üldözték volna valóban a paparazzik: tény ugyanakkor, hogy ez a kép nem megfelelő illusztráció mindehhez.

A Katie Price-per

A második előzetes egy képsora, mellyel a párt üldöző paparazzikat illusztrálja, a valóságban akkor készült, amikor Katie Price érkezett bírósági tárgyalására. Többek közt a Sky News is arra jutott, hogy Price ittas vezetés miatti eljárásának kapcsán készült a felvétel, amely környezetében Harry arról beszél, hogy

a királyi családba házasodó nőkre fájdalom és szenvedés vár, ő pedig nem akarja, hogy a történelem megismételje önmagát.

A felvételt tükrözték, ugyanakkor a rajta szereplők öltözéke is megfelel a Price bírósági eljárása idején készült felvételeken viselt ruhákkal.

A Michael Cohen-per

A második előzetesben a párt közelről követő újságírók és fotósok képei közé egy olyan is bekerült, amelyben Donald Trump egykori ügyvédjét, Michael Cohent próbálják minél jobban megközelíteni a fotósok. Ezt a Daily Mirror és a Daily Mail szúrta ki, hasonló képek a Getty Images adatbázisában is elérhetők.

A felülről készített képsorok

Egy képsor a hercegi párt és első gyermeküket felülről felvéve mutatja meg, miközben Harry arról beszél, milyen invazívan igyekezett a média belépni életükbe - ezek a képek azonban olyan helyzetben készültek,

amelybe a hercegi pár beleegyezett.

DesmondTutu rezidenciáján készültek a felvételek, ahol mindössze hárman készíthettek fotókat a párról.

A megvágott fotó

A rövid előzetesben látható egy kép, amelyet úgy vágtak meg, hogy abban a fotó szélén legyen látható Harry és Meghan. A teljes képen a Telegraph szerint azonban látszik, hogy középen álltak, sőt, a valóságban még közelebb is voltak a néhai királynőhöz, II. Erzsébethez, mint Vilmos és családja.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Magyarország–Svájc 0-1
Euro 2024

ÉLŐ: Magyarország–Svájc 0-1

Első mérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon, az ellenfél, Kölnben, Svájc. A csoport másik mérkőzésén a németek 5-1-re legyőzték a skótokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×