eur:
393.8
usd:
369.06
bux:
65831.85
2024. április 23. kedd Béla
Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és a felesége, Meghan sussexi hercegnő érkezik a Brit Nemzetközösség Társaságának évenkénti ökumenikus istentiszteletére a londoni Westminster-apátságba 2020. március 9-én. A különböző felekezetek híveinek közös imádságát március második hétfőjén tartják a királykoronázó anglikán székesegyházban. A II. Erzsébet brit uralkodó részvételével rendezett esemény az Egyesült Királyság legjelentősebb keresztény találkozója.
Nyitókép: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Harry és Meghan dokumentumfilmje: megtévesztő képsorok miatt tört ki a botrány

Két előzetese is megjelent a Harry&Meghan címet viselő kétrészes dokumentumfilmnek, ezekben azonban bizonyos képsorok megtévesztő környezetben bukkannak fel.

Legalább három olyan kép vagy képsor is szerepel a dokumentumfilm egyik előzetesében, amelynek semmilyen kapcsolata nincsen a hercegi párral – írja a BBC. Sem a Netflix, sem Harryék produkciós cége, az Archewell nem kommentálta a megállapítást.

Az előzetesekben a házaspár arról beszél, hogy a királyi család a partvonalra állította őket, miközben a média utazott rájuk.

Két további képsorral kapcsolatosan is felmerültek aggályok:

az egyiken úgy vágták meg a képet, hogy a néző azt gondolja, Harry és felesége kiszorult az események középpontjából, miközben épp ennek az ellentéte volt az igazság.

A másik esetben egy kis számú médiaképviselő jelenlétével, kontrollált körülmények közt készült felvétel alatt hangzik el az, hogy a hercegi párról szivárogtattak a médiának, illetve hogy annak képviselői folyamatosan követték a párt.

Az előzeteseket mindezekért éles kritikák is érték: a következő öt képsorról, illetve jelenetről van szó.

A Harry Potter premierje

Az első előzetesben egy csapat fotós látható pillanatokkal az előtt, hogy Harry herceg arról beszélne, mindent megtett, hogy megóvja családját. A kép azonban

a Harry Potter premierjén készült a fotósokról,

évekkel azelőtt, hogy Harry és Meghan egyáltalán találkoztak volna. A The Sun rengeteg hasonlóságot fedezett fel az előzetesben használt fotó és a Harry Potter premierjén készült kép közt, mely a paparazzi szóra első találat egy Alamy nevű fotós adatbázisban.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy Harryt és Meghant ne üldözték volna valóban a paparazzik: tény ugyanakkor, hogy ez a kép nem megfelelő illusztráció mindehhez.

A Katie Price-per

A második előzetes egy képsora, mellyel a párt üldöző paparazzikat illusztrálja, a valóságban akkor készült, amikor Katie Price érkezett bírósági tárgyalására. Többek közt a Sky News is arra jutott, hogy Price ittas vezetés miatti eljárásának kapcsán készült a felvétel, amely környezetében Harry arról beszél, hogy

a királyi családba házasodó nőkre fájdalom és szenvedés vár, ő pedig nem akarja, hogy a történelem megismételje önmagát.

A felvételt tükrözték, ugyanakkor a rajta szereplők öltözéke is megfelel a Price bírósági eljárása idején készült felvételeken viselt ruhákkal.

A Michael Cohen-per

A második előzetesben a párt közelről követő újságírók és fotósok képei közé egy olyan is bekerült, amelyben Donald Trump egykori ügyvédjét, Michael Cohent próbálják minél jobban megközelíteni a fotósok. Ezt a Daily Mirror és a Daily Mail szúrta ki, hasonló képek a Getty Images adatbázisában is elérhetők.

A felülről készített képsorok

Egy képsor a hercegi párt és első gyermeküket felülről felvéve mutatja meg, miközben Harry arról beszél, milyen invazívan igyekezett a média belépni életükbe - ezek a képek azonban olyan helyzetben készültek,

amelybe a hercegi pár beleegyezett.

DesmondTutu rezidenciáján készültek a felvételek, ahol mindössze hárman készíthettek fotókat a párról.

A megvágott fotó

A rövid előzetesben látható egy kép, amelyet úgy vágtak meg, hogy abban a fotó szélén legyen látható Harry és Meghan. A teljes képen a Telegraph szerint azonban látszik, hogy középen álltak, sőt, a valóságban még közelebb is voltak a néhai királynőhöz, II. Erzsébethez, mint Vilmos és családja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Egy 470 milliárd eurós forrástervet jelentett be Ursula von der Leyen

Egy 470 milliárd eurós forrástervet jelentett be Ursula von der Leyen

Az Európai Unió ellenálló képességét a Covid-19 világjárvány és az ukrajnai háború átvészelésében, és a gazdasági válság megelőzését olyan stratégiai politikáknak köszönhetjük, mint a SURE, a NextGenerationEU és a REPowerEU. E sikerek ellenére a válságok és más globális tendenciák hatással voltak Európa versenyképességére, amelyet most egy reformcsomaggal kell orvosolni – mondta el az Európai Parlamentben kedden tartott beszédében Ursula von der Leyen bizottsági elnök az Európai Tanács 2024. április 17-18-i rendkívüli ülésének következtetéseiről beszélve.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×