eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Netflix amerikai streamingszolgáltató által közreadott kombókép Meghan sussexi hercegnőről és férjéről, Harry sussexi hercegről az életüket bemutató hatrészes dokumentumfilm-sorozatból.
Nyitókép: MTI/AP/Netflix

Harry és Meghan totális háborút indított a királyi család ellen – reakciók a sorozatra

A hercegi pár egyre keményebb vádakkal illeti az uralkodócsaládot.

Harry és Meghan „totális háborút indított az angol uralkodócsalád ellen” – így értékelte a brit sajtó az Amerikába költözött hercegi pár újabb, immár keményebb vádjait, amelyek egy Netflix-sorozatban hangoztak el.

Miközben a különböző sztrájkok és a fagy egyfajta újabb karantén lightba zárták a briteket, szerencsére van valami, ami egy időre elterelheti a figyelmüket a megélhetési válságról – annak ellenére, hogy nem hat túlzottan nyugtatóan az idegekre.

Harry és Meghan sussexi herceg és hercegnő netfilxes „mini-dokumentumsorozata” szerelmükről és életükről újabb frontális támadást intézett Harry családja, az angol uralkodóház ellen.

A legújabb részekben a katonatiszt és Afganisztánt is megjáró Harry arról beszél, hogy bátyja, Vilmos hogyan ijesztette meg 2020. januárjában, amikor apjuk, az akkor Károly herceg és nagyanyjuk, a néhai Erzsébet királynő előtt üvöltözött vele. Mindez az úgynevezett „Sandrigham-csúcson” történt, ahol a királyi család megállapodott a „Megxitben”, azaz, hogy a nagyobb önállóságot akaró Harry, Meghan páros hogyan tarthatja meg hercegi címét, miközben feladja az olyan közéleti szereplési feladatokat, mint amilyenekkel a többi családtag foglalkozik.

Harry azzal szúrt oda Vilmosnak, hogy „összetörte a szívét”, hogy megszegte ígéretét, hogy a monarchia, avagy az intézmény soha nem áll kettejük közé.

Apját, a mostani Károly királyt pedig hazudozással vádolta, „miközben a királynő ezt csendesen hallgatta”.

Vilmos „kiüldözte a párt a királyi családból” – mondta még, és azzal vádolta meg a többieket, hogy a megkérdezése nélkül tették a nevét egy közös nyilatkozatra és szivárogtatásokkal kontrollálták a brit média által Harryről és Meghanról kialakított képet.

A sorozat visszatérő vezérfonala az, hogy a királyi család és a brit sajtó sem volt hajlandó elfogadni Harry feleségét, az amerikai exszínésznő Meghant, és hogy ennek hátterében látens rasszizmus húzódott meg, mivel Meghan édesapja színes bőrű – akivel amúgy összeveszett. Egy másik ok: az uralkodói család „elkezdett irigykedni Meghanék népszerűségére”, mert Harry szerint „ők jobban látták el a királyi feladatokat, mint a többiek”.

A bírálók szerint viszont a sorozat elvetemülten rasszista országnak állítja be Nagy-Britanniát.

A célkeresztbe kerülő Vilmos és felesége, Katalin hercegnő úgy reagált, hogy nem reagált. A párt csütörtökön ünnepléssel fogadták, amikor megjelent a Westminsteri apátságban egy hagyományos karácsonyi zsoltáréneklésen. Vilmos a néhai királynőt felidézve beszélt arról, mennyire „az egység és együttlét ünnepe volt számára a karácsony”, és hogy Erzsébet szerint „Isten azért küldte egyetlen fiát, hogy szolgáljon és ne kiszolgálják” – sokak szerint ezzel Harrynek és Meghannek üzent. Az esemény egy tipikus brit királyi show volt, ahová 1800 olyan vendéget hívtak meg, akik „önzetlen erőfeszítéseikkel segítik Nagy-Britannia szerte a családokat és közösségeket”.

A zsoltáréneklésbe bekapcsolódott Károly király és Kamilla királynő és az érdekes módon jelentős részben "királyi" bordóba öltözött család más tagjai is (ami egyes kommentátorok szerint Meghannak volt üzenet, mivel ő azt állította: megtiltották neki, hogy ugyanolyan színeket viseljen, mint a királynő). A brit sajtó képek sokaságát hozta le a megjelentekről – ebből a közösségből hiányzott most Harry és Meghan.

Közben a minőségi brit lapok csak visszafogottan érintették a témát. Az első számú brit bulvárlap, a Sun szerint viszont

„Harry nukleáris támadása ronda, rosszindulatú és gyáva”, mert tudja, hogy apja és testvére soha nem fog visszavágni.

A lap szerint azért „menekültek Amerikába”, mert „fárasztó volt nekik, hogy mellékszereplők legyenek a királyi műsorban”.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×