eur:
395.29
usd:
364.57
bux:
65601.48
2024. március 19. kedd Bánk, József
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök sajtótájékoztatót tart a Minszktől délre fekvő Aszipovicsi településen lévő katonai támaszponton, ahol a Szövetségi Eltökéltség-2022 kódnevű közös fehérorosz-orosz hadgyakorlat zajlik 2022. február 17-én.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Sima ügy: betiltotta az áremelést Aljakszandr Lukasenka

Méghozzá már csütörtöktől. "Tilos!" – nyomatékosította a fehérorosz elnök.

Rendeletben tiltott meg mindenféle áremelést Aljakszandr Lukasenka elnök Fehéroroszországban

"Mindenféle áremelés tilos október 6-tól. Tilos!" - jelentette ki Lukasenka, akit a BelTa fehérorosz hírügynökség idézett. A rendelet azonnali hatállyal életbe lép, hogy senki se emelhessen gyorsan árat - tette hozzá a 68 éves elnök.

Lukasenka egyben utasította az ügyészséget és az állami ellenőrzőbizottságot, hogy felügyeljék rendelete végrehajtását, és kemény kézzel lépjenek fel a szabálysértőkkel szemben.

"Azonnali letartóztatás és büntetőeljárás" - hangoztatta az esetleges következményeket.

Mindemellett nem zárta ki, hogy egyes ágazatokban szükségesek lehetnek áremelések a jövőben, ehhez azonban a kartellellenes és kereskedelmi ügyekben illetékes minisztérium, illetve a helyi önkormányzat engedélyét kell kérni.

Az országos statisztikai hivatal szerint Fehéroroszországban a tavalyi év azonos hónapjához képest augusztusban 17,9 százalékos volt az infláció, és főleg az élelmiszerárak emelkedtek jelentősen. Fehérorosz gazdasági szakértők szerint a drágulás üteme az év végéig 19 százalékos is lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×