INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

aljakszandr lukasenka

2021.07.16. 06:00

Ijesztő szintre lépett a fehérorosz KGB

Fehéroroszországban már azért is elvihetik az embert, ha nem tetszik neki a rendszer. Mármint a Lukasenka-rendszer, amely ellen tavaly nyáron indultak masszív tüntetések, miután sokak szerint az évtizedek óta regnáló elnök egy elcsalt választással maradt hatalmon.
2021.05.28. 18:36

Beindult a nemzetközi diplomácia Aljakszandr Lukasenka ellen

Néhány órán belül különböző nemzetközi szervezetek vagy fórumok külügyminiszterei emeltek szót a Ryanair minszki kényszerleszállása miatt, minden esetben a fehérorosz hatóságok intézkedéseinek a visszavonását követelve.
2021.05.26. 19:43

Nyilvánosságra került a Ryanair-pilóták és a fehérorosz irányítás közötti beszélgetés

Svájc közölte, hogy nekik nem volt olyan információjuk, amely alapján a nagy port kavart eseményekre sor kerülhetett. Aljakszandr Lukasenka meghívta Minszkbe az amerikai és az orosz elnököt a fehéroroszországi helyzet megvitatására. A helyi állambiztonsági szolgálat szerint az elfogott ellenzéki részletes vallomást tesz. Minszk kiléphet az EU keleti partnerségi programjából és a külügyminiszter kemény választ helyezett kilátásba az uniós szankciókra.
2021.04.30. 21:28

Amerikához fordultak a Lukasenka-kormány elleni állítólagos puccs előkészítése ügyében

Jogsegélykérelmet küldött a fehérorosz állambiztonság (KGB) az amerikai hatóságoknak az Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kormánya elleni állítólagos puccs előkészítése miatt, egyúttal kérelmezte az ügyben gyanúsítottak kiadatását - jelentette pénteken a BelTA fehérorosz állami hírügynökség Andrej Jarasra, a KGB szóvivőjre hivatkozva.
2020.11.19. 17:56

Az Európai Unió még szorosabbra veszi a hurkot Aljakszandr Lukasenka rezsimje körül

Az Európai Unió kész kiterjeszteni szankcióit a fehérorosz rezsimet támogató vállalkozásokra, ugyanis az Aljakszandr Lukasenka elnök és a rezsim tisztviselőivel szemben korábban hozott korlátozó intézkedések nem tudták megfékezni a tüntetők elleni erőszakos fellépéseket – közölte az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
2020.11.15. 15:21

Újabb nagy tüntetés Minszkben

Több tucat kormányellenes tüntetőt vettek őrizetbe a fehérorosz hatóságok vasárnap Minszkben, a reggel kezdődött megmozdulásokat egyebek közt könnygázzal igyekeznek feloszlatni - közölték szemtanúk és fehérorosz sajtóorgánumok. Az emberek egy a héten meghalt társukról akartak megemlékezni, akit szerintük a rendfenntartók öltek meg.
2020.11.01. 17:23

Lőttek a rendőrök Minszkben

Minszkben immár 12 hete tartanak a megatüntetések a vitatott tisztaságú elnökválasztást követően.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018