eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma
Az orosz védelmi minisztérium által riportereknek szevezett túrán készített képen orosz katona őrködik az orosz védelmi minisztérium támogatásával épülő új lakótömbnél, a dél-ukrajnai Mariupolban 2022. július 13-án. Az orosz hadsereg május 20-án foglalta el teljesen Mariupolt.
Nyitókép: MTI/AP

Van egy ország, amely kitárja a kapukat a behívó elől menekülő orosz katonák előtt

Az egyik sztánról van szó.

Üzbegisztán nem tervezi, hogy kitoloncolja azokat az oroszokat, akik a közép-ázsiai köztársaságba utaznak a katonai behívó elől - közölte pénteken az üzbég kormány.

Több százezer férfi, némelyikük családjával együtt hagyta el Oroszországot, amióta Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást rendelt el az ukrajnai különleges hadművelet miatt. Sokan Üzbegisztánba, Kazahsztánba és más közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaságokba indultak.

Az üzbég külügyminisztérium közleményében azt írta, hogy továbbra is elkötelezett az államok szuverenitásának és területi integritásának tiszteletben tartása mellett, és az ukrán konfliktus békés rendezését támogatja. A tárca azt is hangsúlyozta, hogy

azokat a külföldi állampolgárokat, akik nem szegték meg a törvényt, nem lehet erőszakkal kitoloncolni.

Üzbegisztán nem hozta nyilvánosságra, hogy a mozgósítás bejelentése óta hány orosz állampolgár érkezett az országba. A szomszédos Kazahsztánba, ottani hivatalos bejelentés szerint mintegy százezren léptek be.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×