eur:
370.08
usd:
344.78
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
KHARKIV, UKRAINE - SEPTEMER 09: A damaged church is seen in Grakove village after the Ukrainian forces took control of the village in Kharkiv, Ukraine on September 09, 2022. (Photo by Metin Aktas/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Anadolu Agency

Ukrán főparancsnok: már ötven kilométerre sincs az orosz határ

Valerij Zaluzsnyij tábornok arról beszélt, hogy az ellentámadás megindítása óta több mint 3000 ezer négyzetkilométert foglaltak vissza az oroszoktól. Volodimir Zelenszkij nem egészen egy napja még csak 2000-et említett.

Az ukrán erőknek Harkivtól északra, az orosz határ 48 kilométeres körzetébe sikerült előrenyomulniuk, ugyanebben a régióban délre és keletre is terjeszkednek – idézi Valerij Zaluzsnyij tábornok, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka szavait a Reuters nyomán a Telex.

A Telegramon közzétett üzenete szerint az ukrán csapatok több mint háromezer négyzetkilométer területet foglaltak vissza ebben a hónapban – írják.

Mint azt az Infostart is megírta korábban, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videoüzenetében még 2000 négyzetkilométernyi visszafoglalt területről tett említést.

A háború helyzetéről szóló Aréna-beszélgetést itt nézheti meg:

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

A hétvégén Joe Biden elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök megállapodásra jutott az amerikai adósságplafon kérdésében, azonban a történetnek ezzel még nincs vége - republikánus törvényhozók egy csoportja hétfőn közölte, hogy ellenezni fogják megállapodást, így továbbra is maradt egy bizonytalansági faktor az egyenletben. Ezzel párhuzamosan az európai tőzsdéken sem látszott öröm a megállapodás kapcsán, így eleinte óvatos és lefelé mutató mozgások voltak a kontinensen, a nap végére pedig alaposan elromlott a hangulat, a legnagyobb esést a brit tőzsdén láthattuk a vezető börzék közül. Az olajár is nagyot esik ma elsősorban a hétvégén megrendezésre kerülő OPEC+ ülésre készülve, de az amerikai adósságplafon-vita körüli bizonytalanságnak is van hatása az árfolyam alakulására. A tengerentúli tőzsdéken hamar elfogyott a kezdeti lendület, kisebb esést láthatunk most.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×