eur:
394.6
usd:
365.12
bux:
65493.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Marta Temido portugál (b) és Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter az európai uniós országok egészségügyi minisztereinek az új koronavírussal kapcsolatos helyzetről tartott rendkívüli tanácskozásán Brüsszelben 2020. március 6-án.
Nyitókép: Olivier Hoslet

Lemondott a portugál egészségügyi miniszter – egy megrázó eset lehetett az utolsó csepp

Benyújtotta lemondását kedden a portugál egészségügyi miniszter, miután az ellenzék bírálta a nyáron kialakult, elsősorban a szülészeti osztályokat érintő orvoshiány miatt.

Marta Temido lemondását António Costa miniszterelnök elfogadta, s megköszönte eddigi munkáját, kiemelve a koronavírus-járvány tetőzése idején végzett tevékenységét.

Utódját várhatóan később nevezik ki, a kormányfő ugyanis szerdán többnapos látogatásra Mozambikba megy.

Portugáliában nyáron az orvoshiány miatt több kórház csökkentett létszámra állt át, néhány szülészeti osztályt pedig be kellett zárni.

Bár Temido a járvány idején a szocialista kormány egyik legnépszerűbb tagja volt, az utóbbi időben az orvoshiány miatt az ellenzék több alkalommal bírálta a 48 éves tárcavezetőt.

Az ország közvéleményét felkavarta legutóbb egy állapotos indiai nő este, akinek leállt a szíve, miközben kórházól kórházra szállították Lisszabonban, mert az első intézményben – a főváros legnagyobb kórházában – helyhiány miatt elutasították a felvételét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×