eur:
392.89
usd:
366.89
bux:
66389.03
2024. április 25. csütörtök Márk
Boris Johnson brit miniszterelnök, a Konzervatív Párt vezére a párt manchesteri kongresszusának utolsó napi ülésén 2021. október 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Boris Johnson betoppant Kijevbe

Nagyszabású katonai kiképzési programot ajánlott fel az ukrán hadseregnek.

Váratlanul Kijevbe érkezett pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök, aki nagyszabású katonai kiképzési programot ajánlott fel az ukrán hadseregnek. Johnson az Ukrajna ellen indított orosz háború kezdete óta másodszor látogatott az ukrán fővárosba; legutóbb áprilisban találkozott Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

A brit miniszterelnök eredetileg a kormányzó Konzervatív Párt politikai fórumán vett volna részt az angliai Doncaster városában péntek délután, ám ezt a programját indoklás nélkül lemondta. Nem sokkal ezután derült ki, hogy már Kijevben van, ahová valószínűleg még reggel elindult.

Kora este már videófelvételeket is közzétett a brit és az ukrán kormány a két vezető kijevi találkozójáról. Az egyik felvételen az látszik, amint Johnson és Zelenszkij Kijev központjában kiállított, kilőtt orosz harckocsikat tekint meg.

A Downing Street ezzel egy időben ismertetett bejelentése szerint Boris Johnson kijevi látogatásán felajánlotta Zelenszkijnek, hogy Nagy-Britannia 120 naponként tízezer ukrán katonának tart kiképzési programokat.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×