eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Forrás: Twitter

Hónapok óta tervezte a lövöldözést a 18 éves elkövető

13 embert lőtt meg, közülük 11 fekete.

A 18 éves Payton Gendron volt az, aki szombat délután tíz embert megölt a New York államban lévő Buffalo szupermarketjében, a hatóságok szerint egyértelműen a gyűlölet motiválta – írja a CNN alapján a Telex.

A CNN cikkében egy szemtanú meséli el a történteket, azt mondja, lövéseket hallott a tömött szupermarket felől, a katonai ruhába öltözött elkövető katonákra jellemzően mozgott, golyóálló mellényt viselt, aztán nagy füst lett, az elkövető letérdelt és megadta magát.

Gendron a szintén New York állambeli Conklinban élt, három és fél órányi távolságra Buffalótól. A lövöldözést élőben közvetítette a Twitchen, fejkamerával rögzítette.

13 emberre lőtt rá összesen, közülük 11-en feketék voltak.

Erie megye seriffje, John C. Garcia szerint a lövöldözés „színtiszta gonoszság volt”, faji indíttatású gyűlöletbűncselekmény. Az amerikai igazságügyi minisztérium faji indíttatású, szélsőséges bűncselekményt vizsgálja az esetet.

A nyomozók most vizsgálnak egy 180 oldalas manifesztumot is, ami kapcsolatba hozható a lövöldözéssel. A manifesztumot minden jel szerint Gendron írta, a szövegben beismeri, hogy ő volt az elkövető. A szöveg szerzője arról ír, hogy már egy ideje bevásárolt lőszerből, de csak idén januárban kezdte el komolyabban tervezni a támadást. A szövegben arról is szó esik, hogy egyre csökken a fehér lakosság száma, akiknek a helyét és a kultúráját is kezdik mások átvenni. A szöveg szerzője fasisztaként, a fehér faj felsőbbrendűségében hívőként és antiszemitaként hivatkozik magára.

Gendron nem vallotta magát bűnösnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×