eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A 2020. december 9-én közreadott képen Joe Biden amerikai demokrata párti elnökjelölt (k) valamint fia, Hunter Biden (b) és felesége Jill Biden egy ünnepségen vesz részt a Delaware állambeli Wilmingtonban november 7-én. Hunter Biden december 9-én közölte, hogy szövetségi ügyészek tájékoztatása szerint adóellenőrzést kapott. Nagyon komolyan veszem az ügyet, és biztos vagyok abban, hogy egy szakmailag jó színvonalú és tárgyilagos vizsgálat megmutatja, törvényesen és megfelelően intéztem ügyeim - áll közleményében.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Moszkva: Joe Biden fiának befektetési alapja pénzelte az ukrajnai biofegyverkezést

Hunter Biden a befektetési alapján keresztül finanszírozta az ukrajnai biolaboratóriumokat – állítja Igor Kirillov altábornagy. És a Soros Alapítvány is benne van – mondja. A lépfene is a fókuszban volt elmondása szerint.

Joe Biden amerikai elnök fiának, Hunter Bidennek a befektetési alapja részt vett az ukrajnai biolaboratóriumok finanszírozásában, amelyek Moszkva szerint részesei voltak a Pentagon ukrajnai biofegyverprogramjának – állította Igor Kirillov altábornagy, az orosz fegyveres erők sugár-, vegy- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka.

"A beérkező anyagok lehetővé teszik számunkra, hogy nyomon kövessük az amerikai kormányzati szervek és az ukrajnai bioobjektumok közötti együttműködés rendszerét. Figyelemre méltó a jelenlegi amerikai vezetéshez közel álló struktúrák, különösen a Hunter Biden által vezetett Rosemont Seneca befektetési alap részvétele" – mondta Kirillov a tájékoztatón.

A tábornok szerint a 2,4 milliárd dolláros pénzügyi forrásokkal rendelkező alap kapcsolatban áll amerikai hadiipari beszállítókkal, köztük a Metabiotával, amely, mint mondta, a Black and Veach céggel együtt a Pentagon biolaboratóriumi berendezéseinek egyik fő beszállítója világszerte.

Kirillov az ukrajnai biolaboratóriumi program további részvevői között sorolta fel az amerikai hadsereg mellett

  • az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségét (USAID),
  • a Soros Alapítványt,
  • a szövetségi járványügyi hatóságot (CDC) és a tudományos felügyeletet biztosító kutatószervezetek közül
  • a Los Alamos-i Nemzeti Laboratóriumot.

"Mindezt a tevékenységet a Pentagon teljes ellenőrzése alatt végzik" – hangsúlyozta az orosz biológiai védelem parancsnoka.

A tábornok azt is állította, hogy a patogén bioanyagok Ukrajnából Európába történő átszállítása a Covid-19 világjárványéhoz hasonló helyzetet hozhat létre. Egy Viktor Poliscsuk, ukrán helyettes államtitkár által aláírt hivatalos nyilvántartásra hivatkozva elmondta, hogy

Ukrajnában 14 településen 30 laboratórium folytatott katonai-biológiai tevékenységet.

Mint mondta, Poliscsuk aláírása olyan együttműködési megállapodáson szerepelt, amely a biológiai fegyverek kifejlesztésére felhasználható technológia, kórokozók és információk terjedésének megakadályozásról szólt. A munkálatok megrendelője az Egyesült Államok Védelmi Fenyegetéscsökkentő Ügynöksége (DTRA) volt.

Kirillov szerint az Egyesült Államok és szövetségesei

16 ezer biológiai mintát szállítottak el Ukrajnából.

"A lakosság természetes immunitásának ilyen nagyszabású szűrését valószínűleg azért végezték, hogy kiválasszák az adott régió lakosságára legveszélyesebb biológiai ágenseket" – fogalmazott az altábornagy .

A tábornok azt mondta, hogy az UP-8 projekt keretében Lvivben, Harkivban, Odesszában és Kijevben 4 ezer katonától vettek vérmintát a hantavírusokkal szembeni antitestek, további 400 katonától pedig a kongói krími láz vírusával szembeni antitestek kimutatására. Állítása szerint nemcsak szövet- és vérszérummintákat vettek külföldön, hanem veszélyes kórokozókat, valamint azok hordozóit is.

"Például több mint 10 ezer mintát küldtek a grúziai Lugar Központba. A címzettek között szerepelnek az Egyesült Királyságban működő referencialaboratóriumok és a németországi Leffler Intézet is. Mindez kockázatot jelent a kényes genetikai információk külföldre juttatása szempontjából, valamint nemcsak Ukrajnában veszélyezteti a biológiai biztonságot, hanem azokban a régiókban is, ahová a minták elkerültek" – mondta.

A beszámoló szerint

a projekt egyik prioritása a lépfene kórokozójának tanulmányozása volt,

amelyet nagy fokú károkozási képesség és a környezetben való szívósság jellemez. De, mint a tábornok iratokra hivatkozva állította, teszteltek emellett az Egyesült Államokban és Kanadában nem engedélyezett gyógyszereket ukrán katonákon az UP-8 elnevezésű projekt keretében. A tesztelés 4 ezer ember bevonásával zajlott.

A bolgár médiában megjelent közlésre hivatkozva Kirillov azt mondta, hogy csak a harkivi laboratóriumban végzett kísérletek során mintegy 20 ukrán katona meghalt, további kétszáz pedig kórházba került.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×