eur:
393.88
usd:
369.22
bux:
65894.82
2024. április 23. kedd Béla
Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés párt vezetője sajtóértekezletet tart a Párizs melletti Nanterre-ben a franciaországi regionális választások második fordulójának estéjén, 2021. június 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Marine Le Pen levelet írt Orbán Viktornak

Támogatja Magyarország ellenállását a brüsszeli fenyegetésekkel és zsarolásokkal szemben.

Levélben biztosította politikai támogatásáról Orbán Viktor miniszterelnököt Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés köztársasági elnökjelöltje; levelében kiállt egy olyan Európa mellett, amely nem a tagállamok ellenében épül, hanem szabad együttműködésen keresztül megerősíti azokat - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Mint írta, budapesti látogatása során felismerte, hogy Magyarország soha nem kötött kompromisszumot, és soha nem adta fel ősi identitásának védelmét. A magyarság lélekerejét is mutatja, hogy sosem mondott le szabadságáról és függetlenségéről - fogalmazott.

A francia elnökjelölt megköszönte a "tartalmas és építő eszmecseréket Európa jövőjéről, az Európát alkotó nemzetek és népek helyéről és kiemelt szerepéről".

Megerősítette: teljes mértékben támogatja Orbán Viktor ellenállását a fenyegetésekkel, felszólításokkal és az Európai Unió által Magyarország ellen gyakorolt zsarolásokkal szemben.

"Minden eddiginél jobban meg vagyok győződve arról, hogy a patrióta és szuverenista erőknek egyesülniük kell a harcban;

helyre kell állítani és garantálni az államok szuverenitását az európai szervezet működésében" - fogalmazott Le Pen.

A legújabb fejlemények, és különösen a két politikai formáció által aláírt egyesítő charta helyes irányba tett lépés; megszilárdítja közös elképzelésüket egy olyan Európáról, amely nem a tagállamok ellen épül, hanem szabadon választott és konszenzuson alapuló együttműködési politikákon keresztül megerősíti őket. "E megközelítés sikeréért dolgozom, illetve azért, hogy 2022 áprilisában meggyőzzem honfitársaimat, hogy az elnökválasztás során a szuverenitást és a függetlenséget válasszák" - zárta levelét a francia politikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×