eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Milos Zeman cseh köztársasági elnök beszél a négy visegrádi ország államfőinek csúcstalálkozója második napján tartott sajtótájékoztatón a Prága közelében fekvő Lány kastélyában, a cseh államfők vidéki rezidenciáján 2019. október 3-án. A második napon a szerb és szlovén elnök is jelen volt a V4-es államfői csúcson.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A kórház szerint a cseh elnök jelenleg nem képes ellátni feladatait

Több mint egy hete van kórházban Milos Zeman.

Milos Zeman cseh államfő a prágai Központi Katonai Kórház véleménye szerint jelenleg nem képes ellátni a tisztségéből eredő feladatokat - jelentette be Prágában Milos Vystrcil, a cseh szenátus elnöke, aki néhány napja kért a kórháztól hivatalos véleményt Zeman egészségi állapotáról, mert az elnöki hivatal már több mint egy hete nem adott kielégítő tájékoztatást arról.

Miroslav Zavoral kórházigazgató - aki egyben az elnök kezelőorvosa - a hatályos törvényekre hivatkozva a konkrét információk nyilvános közlését elutasította.

A szenátus elnöksége kedden találkozik a parlamenti pártok vezetőivel, hogy megvitassák, milyen lehetőségek nyílnak az államfői jogkörök átruházására.

Vladimír Mynár, az államelnöki hivatal vezetője Vystrcil sajtótájékoztatóját megelőzően szintén újságírók előtt kijelentette: a szenátorok képmutató játékot űznek, és céljuk eltávolítani Zemant az államfői tisztségből.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×