eur:
389.09
usd:
363.08
bux:
67981.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az egyre véresebb terrortámadások ellen tiltakoztak több ezren Burkina Fasóban

Burkina Fasóban 2015 óta rendszeresek a dzsihadista támadások, amelyek egyre gyakrabban fordulnak elő, és egyre több áldozatot követelnek.

Több ezren vonultak utcára szombaton Burkina Faso nagyvárosaiban, köztük a fővárosban, Ouagadougouban is, hogy az egyre romló biztonsági helyzet, az egyre gyakoribb és mind véresebb terrortámadások ellen tiltakozzanak.

"Hol az elnök?" - skandálták ritmusra a fővárosban a tüntetők, akik azt is kiabálták, hogy "Le a bizonytalansággal!", "Ne hagyják magukra az embereket!" és "Legyen vége a vég nélküli támadásoknak!".

A tiltakozást civil szervezetek is támogatták, de ez volt az első olyan felvonulás, amelyet az ellenzék Roch Marc Christian Kaboré államfő 2020-as újraválasztása óta szervezett. Eddie Komboigo ellenzéki vezető örömét fejezte ki, hogy sokan vonultak ki az utcákra annak ellenére, hogy a hatalom a menetek bojkottjára szólított fel.

"Kaboré első ciklusa alatt 1300 ember halt meg, és 1,2 millióan váltak földönfutóvá a dzsihadisták támadásai miatt. Félő, hogy ez csak rosszabb lesz, mert már most 300-an meghaltak, mióta újraválasztották" - mondta Komboigo.

Burkina Fasóban 2015 óta rendszeresek a dzsihadista támadások, amelyek egyre gyakrabban fordulnak elő, és egyre több áldozatot követelnek.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×