eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: PIRO4D Pixabay

Koronavírus: durva következménye lett az örmény elnök londoni szilveszterezésének

Armen Szarkiszján Londonban fertőződött meg, most kétoldali tüdőgyulladással, magas lázzal vitték kórházba az Egyesült Királyságban.

A koronavírus okozta kétoldali tüdőgyulladással egy Egyesült Királyság-beli kórházba szállították Armen Szarkiszján örmény elnököt.

Több mint egy hete derült ki, hogy a 67 éves Szarkiszján és a felesége is elkapta a koronavírust, amikor gyerekeikkel és unokáikkal együtt Londonban szilvesztereztek. A politikust eddig "otthoni körülmények között" ápolták az Egyesült Királyságban.

Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint

a politikusnál a koronavírus okozta kétoldali tüdőgyulladás alakult ki, magas láza van.

Szarkiszjánt két éve választották elnökké, előtte Örményország londoni nagykövete volt, és családjának egy része most is az Egyesült Királyságban él.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem szerdai összesítése szerint mintegy hárommillió lakosú dél-kaukázusi köztársaságban eddig 163 128 fertőzöttet regisztráltak, a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe 2951-en haltak meg.

A nyáron Nikol Pasinján örmény miniszterelnök is átesett a fertőzésen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×