eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ezer felett a halálozások napi száma Nagy-Britanniában

Tavaly április óta nem történt ilyen.

A brit egészségügyi minisztérium szerdán ismertetett adataiból kitűnik az is, hogy a tömeges szűrések kezdete óta nem volt olyan magas az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek napi száma, mint most.

A brit kormány számítási módszertana szerint - amely a koronavírus-fertőzés megállapításától számított 28 napon belül bekövetkező haláleseteket veszi figyelembe - szerdán 1041 páciens halt meg a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegségben.

Ez 2020. április 21. óta a legmagasabb napi halálozási adat.

A tárca szerda esti ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 62 322 új fertőzést azonosítottak szűrővizsgálatokkal országszerte. Ez a legmagasabb, tesztekkel igazolt napi fertőzési szám a nagy-britanniai koronavírus-szűrések tömegessé válása óta.

A brit koronavírus-járvány első hullámának tavaly tavaszi tetőzése idején még rendkívül szűkös volt a tesztelési és adatösszesítési kapacitás, de a visszamenőleges számítások szerint akkoriban voltak olyan időszakok, amikor meghaladta a napi százezret az új fertőzések száma, és tavaly áprilisban előfordult, hogy egy nap alatt 1200-nál többen haltak meg Covid-19 betegségben.

A brit egészségügyi minisztérium szerda esti beszámolója szerint előző nap csaknem félmillió, az elmúlt egy hétben 3,1 millió, tavaly április óta 54,8 millió koronavírus-szűrést végeztek országszerte.

A koronavírustesztek heti száma 493 ezerrel, 18,7 százalékkal volt magasabb, mint az egy héttel korábbi azonos időszakban.

Az új adatsor szerint a szerdán zárult egy hétben 403 914 koronavírus-fertőzést szűrtek ki. Ez 120 577-tel, 42,6 százalékkal több az egy héttel korábban kimutatott új fertőzések számánál.

Tavaly január óta 2,84 millió koronavírusteszt eredménye bizonyult pozitívnak az Egyesült Királyságban.

A szerda este véget ért hétnapos időszakban 4798 halálos áldozata volt a nagy-britanniai koronavírus-járványnak, 1301-gyel, 37,2 százalékkal több, mint a múlt szerdán zárult egy hétben.

Szerda este a londoni alsóház nagy többséggel jóváhagyta a koronavírus-járvány megfékezése végett elrendelt angliai korlátozó intézkedéseket.

A képviselők 524-16 arányban szavazták meg a kormány által bevezetett, hivatalosan már életbe léptetett szigorításokat.

A korlátozások alapján Anglia lakossága csak a legindokoltabb esetekben - például az alapvető fontosságú cikkek megvásárlása, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás vagy testmozgás céljából - hagyhatja el otthonát, illetve akkor, ha valaki családon belüli erőszakcselekmény vagy veszélyhelyzet elől kénytelen menekülni.

Munkába is járhatnak azok, akiknek otthoni munkavégzése nem megoldható.

A munkába utazástól eltekintve azonban az engedélyezett lakhelyelhagyások esetén is mindenkinek törekednie kell arra, hogy lakóhelye közelében maradjon, és a szabadtéri testmozgást napi egy alkalomra kell korlátozni.

Az alsóház által elfogadott intézkedés hatálya március 31-ig tart.

Boris Johnson miniszterelnök azonban az indítványt beterjesztő felszólalásában hangsúlyozta: ez nem azt jelenti, hogy a kormány március végéig maradéktalanul érvényben akarná tartani a korlátozásokat, hanem azt, hogy így lesz idő az intézkedések folyamatos, ellenőrzött, a tudomány képviselőinek ajánlásaira alapozott enyhítésére.

Johnson kiemelte, hogy a korlátozásokat a kormány kéthetente felülvizsgálja.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×