eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk
Washington, 2017. január 20.Donald Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke (j) kezet fog elődjével, Barack Obamával, miután letette hivatali esküjét a beiktatási ünnepségén Washingtonban 2017. január 20-án. (MTI/EPA pool/Saul Loeb)
Nyitókép: MTI/EPA pool/Saul Loeb

Barack Obama a BBC-nek: bárki lesz az elnök, aligha szűnik meg a megosztottság

A negatív folyamat a korábbi amerikai elnök szerint már Donald Trump regnálása előtt megindult.

Barack Obama szerint mélyült az amerikai társadalom megosztottsága az elmúlt években, és ennek a folyamatnak a megállításához az idei elnökválasztás önmagában nem lesz elég.

A volt amerikai elnök a BBC brit közszolgálati televíziónak adott, szerdán műsorra kerülő, egyes részleteiben a BBC által előre ismertetett interjúban kijelenti: Amerika most megosztottabb, mint amikor ő 2008-ban megnyerte az elnökválasztást.

Obama szerint ezért részben Donald Trump jelenlegi elnök is okolható, ő ugyanis "aktívan szítja a megosztottságot, mivel úgy érezte, hogy ez felel meg a politikájának".

A jelenség azonban már Trump előtt is érzékelhető volt és távozása után is fennmarad - mondta a volt amerikai elnök.

Hangsúlyozta: hatalmas mértékben hozzájárultak a megosztottsághoz

"az őrült összeesküvés-elméletek, valamint az a jelenség, amelyet néhányan az igazság lebomlásának neveznek, amikor nem számítanak a tények, amikor mindenre kilövési engedély van".

Ennek a folyamatnak a visszafordításához Obama szerint többre lesz szükség egyetlen elnökválasztásnál.

Kijelentette: azok számára, akik kizárólag jobboldali médiumokat néznek, ő is teljesen felismerhetetlen, mivel az ilyen médiatartalmakból róla körvonalazódó portré inkább karikatúrának tűnik, amelynek semmi köze ahhoz, amit mond vagy gondol.

"Milliók fogadták el azt a képzetet is, hogy Joe Biden szocialista vagy azt, hogy Hillary Clinton részese volt valamiféle gonosz összeesküvésnek, amely

pedofil bűnszövetkezetekkel tartott kapcsolatot"

- fogalmaz a BBC-interjúban az előző amerikai elnök.

Hozzátette: az ilyen tartalmak most is folyamatosan keringenek és "nem marad következmények nélkül, ha mindezt az ország legnagyobb hatalmú választott tisztviselője is terjeszti".

Obama szerint jóllehet az elmúlt években a hagyományos fősodorhoz tartozó sok médiaszervezet meghonosította az információk tényszerűségének ellenőrzését az online felületeken megosztott álinformációk terjedésének megfékezése végett, ám gyakran ez sem elégséges, mivel "a valótlanságok az egész világot megkerülik, mire az igazság egyáltalán kijut az ajtón".

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×