eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A november 3-i amerikai elnökválasztásra, valamint kongresszusi választásokra beküldött levélszavazatokat dolgozzák fel Atlantában 2020. november 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Elképesztően szoros a vége - amerikai elnökválasztás percről percre

Georgiában már a Fox News és a BBC szerint is fordulás történt, Joe Biden néhány száz szavazattal vezet. Magyar idő szerint kora délután kezdődik a szavazatszámlálás Pennsylvaniában, itt sem kevésbé izgalmas a helyzet. A legtöbb szem azonban egyelőre Nevadára szegeződik. Frissülő cikk az elnökválasztás legfontosabb híreivel.

2020.11.06. 23:14

A Republikánus Párt a szövetségi legfelsőbb bírósághoz fordul

A pennsylvaniai Republikánus Párt az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bírósághoz fordul - jelentette be pénteken kiadott közleményében a párt vezetése. Joe Biden szóvivője azzal fenyegette meg Donald Trumpot, hogy amennyiben nem fogja elismerni a vereséget, akkor kivezettetik a Fehér Házból.

2020.11.06. 17:06

Trump nem fogja elismerni az eredményt

Donald Trumphoz közeli források alapján a CNN arrol értekezik, hogy a regnáló elnök nem áll fel magától hivatalából, ha elveszíti a választást, ugyanis nem fogja elismerni az eredményt. Elsősorban Pennsylvania elvesztésével lehet problémája a republikánus elnöknek, ami miatt perek sorát helyezte kilátásba, de négyet már csütörtökön el is indított. Michigan, Gerogia és Arizona a másik három állam, ahol kétli a végeredményt a levélszavazatok leadásának és útjának gyanús voltára hivatkozva.

2020.11.06. 16:10

Szakértő: Donald Trump vádaskodása példátlan az amerikai politikában

Ha a "jogszerű" voksokat számolják, akkor ő nyerte a választást – jelentette ki csütörtökön Donald Trump amerikai elnök, és újra választási csalást emlegetett. Kaló Máté külpoiltikai elemző szerint Trump szavai nemcsak a választás legitimációját, hanem az amerikai politikába vetett bizalmat is rombolhatják.

2020.11.06. 15:37

Pennsylvania is bekékült, most hullhat ki Donald Trump kezéből a Fehér Ház kulcscsomója

Ha 20 elektort adó keleti állam a demokrata elnökjelölté lesz, véget ér a számolgatás. 98 százalékos a feldolgozottság.

2020.11.06. 15:00

Szakértő: akármi lesz a vége, erősebb volt a Trump-kampány, mint várták

Csizmazia Gábor szerint ahhoz képest, amit az amerikai elnökválasztás előtt mért 8-9 százalékos Joe Biden-előny jelzett, sokkal szorosabb a verseny.

2020.11.06. 14:10

Megfordult az állás Georgiában, tisztult a képlet

A déli államban magyarországnyi szavazó voksolt, a jelöltek közti különbség mégis alig több ezernél. Esélyek adatokkal és grafikonon.

2020.11.06. 12:50

Jó reggelt, Pennsylvania!

Miközben Georgiából folyamatosan jönnek a szavazatok, Pennsylvaniában is elindult a nap, és elkezdték feldolgozni a szavazatokat. A következő adag, 160-180 ezer szavazat eredménye várhatóan magyar idő szerint kora délután érkezik be, késő délutánra pedig eldőlhet a verseny - sőt, az egész választás is.

2020.11.06. 10:52

Amerikai elnökválasztás - Őrült rali, megfordult egy újabb állam a Fox News szerint

Nem egészen ezer szavazattal, túl a 99 százalékos feldolgozottságon, a véghajrában.

2020.11.06. 09:10

Donald Trump szerint ha a "jogszerű" voksokat számolják, akkor ő nyerte a választást

A Fehér Házban csütörtök este tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: azt, hogy a szavazatok számlálása még mindig tart, ő úgy értékeli, hogy választási csalásra készülnek. "Ha csakis az érvényes szavazatokat számlálják meg, akkor könnyed győzelmet aratok" - mondta.

2020.11.06. 09:01

Tüntetések, támogatói felvonulások mindkét oldalon

Washington, 2020. november 5.
Donald Trump amerikai elnök újraválasztását támogató emberek feliratokat tartanak a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) székhelyénél tartott sajtótájékoztató előtt 2020. november 5-én, két nappal az amerikai elnökválasztás után.
MTI/EPA/Shawn Thew
Washington, 2020. november 5. Donald Trump amerikai elnök újraválasztását támogató emberek feliratokat tartanak a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) székhelyénél tartott sajtótájékoztató előtt, két nappal az amerikai elnökválasztás után. MTI/EPA/Shawn Thew
Philadelphia, 2020. november 6.
"Nyertem már?" feliratú táblát tart a kezében a Donald Trump amerikai elnök újraválasztását támogató tüntetők egyike, aki Joe Biden demokrata párti elnökjelölt maszkját viseli egy philadelphiai szavazóhelyiség előtt 2020. november 5-én, két nappal az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások után. MTI/AP/Rebecca Blackwell
Philadelphia, 2020. november 6.
Tüntetők követelik az összes szavazat megszámlálását a philadelphiai Kongresszusi Központnál, ahol a levélszavazatokat számolják 2020. november 5-én, két nappal az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások után.
MTI/AP/Rebecca Blackwell
Tüntetők követelik az összes szavazat megszámlálását a philadelphiai Kongresszusi Központnál, ahol a levélszavazatokat számolják 2020. november 5-én, két nappal az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások után. MTI/AP/Rebecca Blackwell

2020.11.06. 08:43

Orbán Viktor: december 10-re 32 000 kórházi ellátott lehet

A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt és kifejtette, mit gondol az amerikai választásokról.

2020.11.06. 07:30

Drámai adatok - négy kulcsállamra szegeződik a szem, újabb hírek a végeredmények várható idejéről

Továbbra is a "lehető legbiztosabbra menő" BBC eredményeit futottuk át, valamint azt, hogy a még nyitott négy billegő államban mi várható. Óriási verseny, csúszó eredmények, néhány ezer szavazatnyi különbség Georgiában - véghajrá kimaxolva.

2020.11.06. 06:58

Donald Trumpnak előnyt adott a választáson a járványkezelés

Az Egyesült Államokban a koronavírus-járványtól leginkább sújtott megyék elsöprő többségében Donald Trump jelenlegi elnök hívei vannak többen - adta hírül az AP amerikai hírügynökség.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×