eur:
394.08
usd:
370.9
bux:
67407.86
2024. április 15. hétfő Anasztázia, Tas
Donald Trump támogatói az elnökre várnak kampánygyűlésének színhelyén, a Pennsylvania állambeli Moon Townshipben 2020. szeptember 22-én.
Nyitókép: Dadiv Maxwell

Pennsylvania is bekékült, most hullhat ki Donald Trump kezéből a Fehér Ház kulcscsomója

Ha 20 elektort adó keleti állam a demokrata elnökjelölté lesz, véget ér a számolgatás. 98 százalékos a feldolgozottság.

Noha továbbra is 253–214-re vezet az összesített szavazatszámok alapján a megszerzett elektorok számát tekintve a demokrata Joe Biden a republikánus elnök Donald Trumppal szemben, a legnagyobb, még függőben lévő kulcsállamban most fordult a kocka; a 20 elektort adó Pennsylvania is bekékült, ami azt jelenti, hogy a négy jelenlegi "kulcsállam" közül már csak Észak-Karolinában vezet Trump, Nevadában és Georgiában Bidennek áll a zászló.

Mutatjuk ezt a BBC - európai idő szerint délután negyed 4 óra táján érvényes - térképén is:

Mint korábbi cikkünkben megírtuk, néhány órával ezelőtt Georgia vált demokrata többségűnek látszóvá a levélszavazatokban mutatkozó masszív Biden-fölény hatására, most pedig jött Trump utolsó esélye, Pennsylvania, amely ha önmagában Bidené lesz, már hiába nyerné Trump a másik három állam elektorait, Nevada, Georgia és Észak-Karolina államéit.

A pennsylvaniai szavazatkülönbség jelenleg mintegy 5600, a feldolgozottság 98 százalékos.

Az ezzel kapcsolatos "matematikaórát" a BBC alapján itt írtuk meg.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×