eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin
Koppenhága, 2018. április 25.Ponyva borítja a Peter Madsen dán feltaláló tulajdonában levő tengeralattjárót, az UC3 Nautilust a koppenhágai Nordhavn kikötőben 2018. április 25-én, a Kim Wall svéd újságírónő meggyilkolásával vádolt Madsen büntetőperében hozott ítélet kihirdetése napján. A koppenhágai ügyészség életfogytiglani szabadságvesztést szabott ki a feltalálóra, és elrendelte a férfi házilag készített, közösségi adományokból finanszírozott tengeralattjárójának elkobzását. Az ítélet szerint Madsen gyilkolta meg a Nautiluson látogatást tevő nőt, akinek megcsonkított holttestét 2017. augusztus 21-én fedezték fel a dán partokon. (MTI/EPA/Mads Claus Rasmussen)
Nyitókép: Mads Claus Rasmussen

Megsemmisítették a dán horror-tengeralattjárót

Megsemmisítették a házilag barkácsolt tengeralattjárót, amelyen Peter Madsen dán feltaláló, rakétamérnök tavaly kegyetlenül megkínozta és megölte Kim Wall svéd újságírónőt.

A 18 méter hosszú búvárhajót darabjaira szedték és elpusztították ott, ahol mostanáig tárolták - tudta meg az Ekstra Bladet című lap a koppenhágai rendőrségtől. A nagy feltűnést keltő bűncselekmény helyszínéül szolgáló hajó megsemmisítését a gyilkossági ügyben ítélkező bíróság rendelte el az ítélet részeként.

A feltalálót, aki a bíróság szerint "beteges szexuális fantáziáit" élte ki a gyilkossággal, életfogytiglanra ítélték.

Az eltűnésekor 30 éves Kim Wallt utoljára 2017. augusztus 10-én este látták Peter Madsen tengeralattjáróján, feldarabolt holttestének részeit később a tengerben, a Koppenhágához közeli Koge-öböl vízében találták meg. A feltaláló sokáig különféle mesékkel traktálta a rendőrséget, míg végül elismerte az újságírónő feldarabolását és tengerbe dobását, de megölését végig tagadta, halálát fulladásos balesetnek tulajdonítva.

Kim Wall azért ment a feltalálóként és rakétamérnökként ismert férfi tengeralattjárójára, hogy házilag barkácsolt búvárhajójáról, rakétakísérleteiről és más dán rakétatervezőkkel folytatott rivalizálásáról írjon riportot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×