INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

koronavírus

who

figyelmeztetés

Védőmaszkot viselő próbababákat ültettek egy madridi színház üléseire, valamint virágcsokrokat helyeztek el az ülések között 2020. június 17-én, hogy kijelöljék a koronavírus-fertőzés elkerüléséhez szükséges távolságot a nézők között.

Ijesztő számokat produkált a járvány az elmúlt 24 órában

Infostart / MTI

Rekordmértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a világon.

Az Egészségügyi Világszervezet, az ENSZ genfi székhelyű szakosított szervezete szerint 24 óra leforgása alatt 183 020-szal emelkedett a fertőzöttek száma, ami a legnagyobb napi növekmény a világjárvány kezdete óta. Az eddigi legnagyobb növekedés június 18-án volt, akkor 181 232 új fertőzéses esetet regisztráltak.

A fertőzöttek száma szerte a világban már meghaladja a 8,7 milliót, és több mint 461 ezren haltak bele a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegség szövődményeibe.

A WHO szerint a fertőzéses esetek száma Észak- és Dél-Amerikában nőtt az elmúlt napon a legnagyobb mértékben, 116 ezer új esetet regisztráltak.

A brazíliai egészségügyi minisztérium helyi idő szerint vasárnap azt közölte, hogy a halálos áldozatok száma az országban már meghaladja az 50 ezret. Az elmúlt 24 órában 641 ember hunyt el, és ezzel a halottak száma már 50 617-re rúg. A fertőzéses esetek száma 17 495-tel nőtt, és ezzel elérte a 1 085 038-at.

A fertőzöttek számában Brazília a második helyen áll az Egyesült Államok után.

A járvány fő gócpontja Sao Paulo állam és annak azonos nevű székhelye, amely csaknem 12 millió lakosával Brazília legnépesebb városa.

A világszervezet főigazgatója már szombaton arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus-pandémia egyre gyorsabban terjed a világban. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, úgy fogalmazott, hogy a világ egy új és veszélyes fázishoz érkezett. Sok embernek érthetően elege van abból, hogy otthon kell maradnia. Az államok pedig érthetően újra szeretnék indítani a gazdasági és a társadalmi életet. A szakember hangsúlyozta, hogy

A vírus azonban még mindig gyorsan terjed, még mindig halálos, és a legtöbb ember még mindig fogékony a fertőzésre.

A WHO főigazgatója a lelkére kötötte az embereknek, hogy tartsák be a távolságtartási szabályokat, mossanak rendszeresen kezet, és kövessék a higiéniai óvintézkedéseket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/Manu Fernández
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018