eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Tűzoltók fertőtlenítik az utcákat a koronavírus-járvány idején a mianmari Yangonban 2020. április 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Nyein Chan Naing

WHO: a járvány terjedése egyre gyorsabb a világban

Az előző nap 150 ezer esettel rekordot döntött az újonnan észlelt koronavírusos fertőzöttek száma.

A koronavírus-pandémia egyre gyorsabban terjed a világban - figyelmeztetett Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója pénteken arra utalva, hogy az előző nap 150 ezer esettel rekordot döntött az újonnan észlelt koronavírusos fertőzöttek száma.

"Az esetek csaknem felét az amerikai kontinensről jelentették"

- hangsúlyozta virtuális genfi sajtókonferenciáján a WHO főigazgatója. Mint mondta, nagyobb számban jelentettek új fertőzötteket a Közel-Keletről és Dél-Ázsiából is. A világ egy új és veszélyes fázishoz érkezett. Sok embernek érthetően elege van abból, hogy otthon kell maradnia. Az államok pedig érthetően újra szeretnék indítani a gazdasági és a társadalmi életet.

A vírus azonban még mindig gyorsan terjed, még mindig halálos, és a legtöbb ember még mindig fogékony a fertőzésre

- tette hozzá.

A WHO őigazgatója a lelkére kötötte az embereknek, hogy tartsák be a távolságtartási szabályokat, mossanak rendszeresen kezet, és kövessék a higiéniai óvintézkedéseket. Hangsúlyozta, hogy minden fertőzöttet fel kell kutatni, azokat pedig, akikre az esetleges fertőzés gyanúja vetül, el kell különíteni.

Világszerte 8 527 672 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 454 889, a gyógyultaké pedig 4 189 434 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek délutáni összesítése szerint.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×