eur:
394.95
usd:
363.47
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Közös sírba helyezik az új típusú koronavírus okozta betegségben elhunytak koporsóit a brazíliai Manaus város Nossa Senhora Aparecida temetőjében 2020. április 23-án. Brazíliában 66 348-ra emelkedett a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma, 2934 ember életét veszítette a betegség következtében.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Raphael Alves

Brazil a koronavírus négyszázezredik halálos áldozata

Az európai idő szerint szombat esti adatközlésekkor újabb lélektani határt lépett át a világjárvány.

Szombaton - magyar idő szerint valamivel este fél 8 előtt - a Worldometers.info statisztikai portálon szomorú információ jelent meg: a koronavírus-járvány halottjait összesítő számláló 400 ezer fölé fordult azok után, hogy Brazília bejelentette, az elmúlt 24 órában 164 állampolgárát veszítette el a járvány következtében.

A világ második legfertőzöttebb országában - az első az Egyesült Államok - csak az elmúlt napon 5974-en fertőződtek meg (652 ezer az összfertőzöttszám), már 35 ezernél is több család gyászol, igaz, már több mint 302 ezren meggyógyultak, így a kórt hátrahagyók száma lassan el fogja érni az aktív fertőzöttek számát (315 ezer).

Visszatérve a világszerte elhunyt 400 ezer emberre,

a számhoz az Egyesült Államok 111 ezer fővel járult eddig hozzá,

az Egyesült Királyság 40 ezer fővel, Olaszország valamivel több, Franciaország egy kicsivel kevesebb mint 30 ezerrel. Öt számjegyű még a halottak száma Spanyolországban (27 ezer) és Mexikóban (13 ezer), a közép-amerikai országban ráadásul riasztó adat, hogy csak szombaton 625 új elhunyt esetről küldött jelentést.

A fent említett országok közül a népességarányos halottszámban az Egyesült Királyság, Spanyolország, Olaszország és Franciaország áll igen rosszul, de

Belgium még a briteknél is sokkal rémisztőbb adatot tudhat magáénak,

majdnem minden ezredik állampolgárát elveszítette a koronavírus-fertőzésben.

A 400 ezer elhunytból 545 Magyarországé, lakosságarányosan körülbelül tizedannyi magyar koronavírusos hunyt el, mint olasz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×