eur:
395.29
usd:
372.28
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Együtt ebédel egy társaság Lisszabon egyik éttermének kerthelyiségében 2020. május 18-án, miután néhény nappal korábban megkezdődött a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások fokozatos feloldása. Kinyitottak az üzletek, kávézók, éttermek, valamint az óvodák és az iskolák egy része.
Nyitókép: MTI/EPA/LUSA/José Sena Goulao

Koronavírus - túl a 2,5 millión a gyógyultak száma

A világ összes fertőzöttjének ugyanakkor még mindig csak kevesebb, mint a fele hagyhatta hátra mosolyogva a koronavírus-fertőzést. Hazánk épp csütörtökrelépte át az 50 százalékos arányt.

Újabb lélektani határt lépett át a gyógyultak száma a világban, a 2,5 millió főt - derül ki a Worldometers adataiból. Ám míg Magyarországon már a regisztrált fertőzöttek felén is túl van a gyógyultak száma, a világon még csak közelíti a gyógyultak aránya az 50 százalékot az összes eddigi megfertőződötthöz képest.

A 2,5 millió gyógyult mezőnyéhez természetesen a járványban a leginkább érintett Egyesült Államok járul hozzá a legnagyobb lélekszámmal (490 ezer),

majdnem minden ötödik gyógyult amerikai - az ottani betegek harmada -,

de közel 200 ezer spanyol is túl van már a betegségen - a regisztrált fertőzöttek kétharmada - , 167 ezer brazil, 163 ezer német, 151 ezer orosz, 147 ezer olasz, 123 ezer török és 111 ezer iráni már szintén örülhet.

A magyarországi gyógyultak száma 1996, ami szintén túl van tehát az eddig regisztrált koronavírusos betegszám (3816) felén.

A világ két legnépesebb országa, Kína és India közül előbbi áll jobban, 80 ezerhez közelítő gyógyultadat már szinte véglegesnek tekinthető, alig van pár tucatnyi aktív fertőzött. India még bandukol az 50 százalékos áhított arány felé, 68 ezren gyógyultak meg eddig a 159 ezer regisztrált fertőzött közül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×