eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Járókelők egy bécsi utcán 2020. május 2-án, miután az osztrák kormány engedélyezte egyes üzlettípusok újranyitását a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítéseként.
Nyitókép: Ronald Zak

Késeléses támadás Bécs elővárosában

Hatan megsebesültek egy késeléses támadás során az alsó-ausztriai Baden bei Wien településen. A feltételezett elkövetőt elfogták - adta hírül az osztrák sajtó.

A gyanúsított egy 19 éves, osztrák állampolgárságú férfi, aki csütörtökre virradó éjszaka a Bécs elővárosának számító településen késsel rátámadt öt emberre, köztük fiatalkorúakra - tájékoztatott Raimund Schwaigerlehner rendőrségi szóvivő.

A rendőrséget először egy térre, majd egy bevásárlóközponthoz riasztották.

Az első helyszínről egy sebesültet kórházba szállítottak, a másodikon pedig további három sebesültet találtak.

Kutyákkal kutatták át a környéket, majd az elkövetőt egy villa előtt elfogták. Ő maga is megsebesült a verekedés során, kezén vágási sérülések voltak, ezért őt is kórházba szállították. A tervek szerint a közeljövőben kihallgatják.

A rendőrség lefoglalt egy tőrt, amelynek a pengéje öt centiméter hosszú, az elkövető valószínűleg azzal sebesítette meg áldozatait.

Az első feltételezések szerint nem zárható ki, hogy az elkövető és áldozatai ismerték egymást.

A sebesültek közül senki sincs életveszélyben. A rendőrség tovább vizsgálja az ügyet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×