eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Boris Johnson brit miniszterelnök a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 bejáratában 2019. október 28-án. Az Európai Unió 27 tagállama ezen a napon elfogadta az Egyesült Királyság kérését, hogy rugalmasan halasszák el az ország kiválását az Európai Unióból 2020. január 31-ig.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Új hírek Boris Johnson állapotáról

Már a második éjszakát töltötte intenzív osztályon a brit miniszterelnök, akinek másfél hete lett pozitív koronavírus-tesztje.

Továbbra is a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályán kezelik Boris Johnsont. A brit miniszterelnök hivatalának közlése szerint a politikus megfigyelés alatt van, állapota stabil, hangulata jó.

A helyettesének kijelölt Dominic Raab külügyminiszter megerősítette, hogy Boris Johnson az ilyen esetekben rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorul semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nincs tüdőgyulladása. A Telegraph cikke szerint a kormányfő mindössze négy liter oxigént kap, míg az intenzív osztályon 15 liter a megszokott. Testhőmérséklete is kezd normalizálódni

Raab kijelentette: teljes bizonyossággal

arra számít, hogy Johnson hamarosan felépül, és ismét átveszi a válságkezelés irányítását, és harcosnak nevezte őt.

A kormányfőt vasárnap este vitték be a londoni St. Thomas kórházba, hétfő este pedig átvitték a kórház intenzív osztályára. Kezeléséről Richard Leach gondoskodik, akit az ország egyik legjobb tüdőgyógyászának tartanak.

“Richard egy kiváló orvos, aki mindent tud az ilyen esetekről. Ezrek életét mentette meg” - mondta egy korábbi munkatársa.

A kórháznál rendőrök és biztonsági személyzet áll őrt, vigyázva a kormányfőre.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×