INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

boris johnson

dominic raab

koronavírus

kórház

intenzív osztály

nagy-britannia

Boris Johnson brit miniszterelnök a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 bejáratában 2019. október 28-án. Az Európai Unió 27 tagállama ezen a napon elfogadta az Egyesült Királyság kérését, hogy rugalmasan halasszák el az ország kiválását az Európai Unióból 2020. január 31-ig.

Új hírek Boris Johnson állapotáról

Infostart

Már a második éjszakát töltötte intenzív osztályon a brit miniszterelnök, akinek másfél hete lett pozitív koronavírus-tesztje.

Továbbra is a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályán kezelik Boris Johnsont. A brit miniszterelnök hivatalának közlése szerint a politikus megfigyelés alatt van, állapota stabil, hangulata jó.

A helyettesének kijelölt Dominic Raab külügyminiszter megerősítette, hogy Boris Johnson az ilyen esetekben rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorul semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nincs tüdőgyulladása. A Telegraph cikke szerint a kormányfő mindössze négy liter oxigént kap, míg az intenzív osztályon 15 liter a megszokott. Testhőmérséklete is kezd normalizálódni

Raab kijelentette: teljes bizonyossággal

arra számít, hogy Johnson hamarosan felépül, és ismét átveszi a válságkezelés irányítását, és harcosnak nevezte őt.

A kormányfőt vasárnap este vitték be a londoni St. Thomas kórházba, hétfő este pedig átvitték a kórház intenzív osztályára. Kezeléséről Richard Leach gondoskodik, akit az ország egyik legjobb tüdőgyógyászának tartanak.

“Richard egy kiváló orvos, aki mindent tud az ilyen esetekről. Ezrek életét mentette meg” - mondta egy korábbi munkatársa.

A kórháznál rendőrök és biztonsági személyzet áll őrt, vigyázva a kormányfőre.

Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018