eur:
394.2
usd:
365.02
bux:
65570.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A koronavírus átírja a brexittárgyalásokat is

Az új típusú koronavírus okozta járvány miatt nem tartják meg az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakítását célzó tárgyalássorozat Londonban tervezett jövő heti fordulóját az eredetileg tervezett formában - közölte a Downing Street.

A londoni miniszterelnöki hivatal bejelentése szerint a döntést a brit és az uniós tárgyalóküldöttség közösen hozta meg.

Boris Johnson miniszterelnök szóvivője szerint a két fél jelenleg a megbeszélések folytatásának más módjait vizsgálja, köztük azt, hogy

lehetséges-e videokonferenciák formájában megtartani a tárgyalási fordulókat.

Nagy-Britannia január 31-én lépett ki az Európai Unióból. A távozás pillanatában 11 hónapos átmeneti időszak kezdődött, amelynek lejártáig, azaz december 31-ig gyakorlatilag teljes mértékben érvényben marad a brit kilépés előtti szabályrendszer London és az EU viszonyában.

Az átmeneti időszak legfontosabb célja az, hogy időt biztosítson Londonnak és az EU-nak a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer szabályairól.

A tárgyalássorozat március 2-án kezdődött Brüsszelben egy négynapos fordulóval, és a jövő héten folytatódott volna Londonban.

A konzervatív párti brit kormány célja egy átfogó szabadkereskedelmi megállapodás aláírása az EU-val.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×