INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

koronavírus

brexit

nagy-britannia

európai unió

A koronavírus átírja a brexittárgyalásokat is

Infostart / MTI

Az új típusú koronavírus okozta járvány miatt nem tartják meg az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakítását célzó tárgyalássorozat Londonban tervezett jövő heti fordulóját az eredetileg tervezett formában - közölte a Downing Street.

A londoni miniszterelnöki hivatal bejelentése szerint a döntést a brit és az uniós tárgyalóküldöttség közösen hozta meg.

Boris Johnson miniszterelnök szóvivője szerint a két fél jelenleg a megbeszélések folytatásának más módjait vizsgálja, köztük azt, hogy

lehetséges-e videokonferenciák formájában megtartani a tárgyalási fordulókat.

Nagy-Britannia január 31-én lépett ki az Európai Unióból. A távozás pillanatában 11 hónapos átmeneti időszak kezdődött, amelynek lejártáig, azaz december 31-ig gyakorlatilag teljes mértékben érvényben marad a brit kilépés előtti szabályrendszer London és az EU viszonyában.

Az átmeneti időszak legfontosabb célja az, hogy időt biztosítson Londonnak és az EU-nak a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer szabályairól.

A tárgyalássorozat március 2-án kezdődött Brüsszelben egy négynapos fordulóval, és a jövő héten folytatódott volna Londonban.

A konzervatív párti brit kormány célja egy átfogó szabadkereskedelmi megállapodás aláírása az EU-val.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018