eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Maszkos egészségügyi dolgozó a fertőző betegségekre szakosodott római Lazzaro Spallanzani kórházban 2020. február 26-án. A Kínában felbukkant, tüdőgyulladást okozó új koronavírus olaszországi fertőzöttjeinek száma elérte a 374-et, a halálozásoké a tizenkettőt.
Nyitókép: Maszkos egészségügyi dolgozó a fertőző betegségekre szakosodott római Lazzaro Spallanzani kórházban 2020. február 26-án.. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Koronavírussal fertőzött magyar van karanténban Brazíliában

A Brazíliavárosban lévő személy a 13. magyar állampolgár, aki külföldön karanténban van.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook közösségi portálon közzétett videójában jelentette be az újabb, magyar állampolgárt érintő fejleményt. Mint mondta, Brazília a hatodik ország, ahol magyar fertőzött beteget regisztráltak.

"Az illető állapota javult az elmúlt időszakban, immár tünetmentes.

Most egy negatív teszteredményre várunk, hogy a kórházat a karanténintézkedés vége előtt elhagyhassa" - tette hozzá a külügyminiszter.

Addig is a brazíliavárosi magyar konzulok naponta kétszer felveszik vele a kapcsolatot, és lehetőség szerint mindenben segítségére vannak - közölte Szijjártó Péter.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×