eur:
394.43
usd:
370.68
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Trócsányi László, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Megvan Trócsányi László meghallgatásának időpontja

A korábbi igazságügyi minisztert szomszédságpolitikai és bővítési biztosnak jelölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

Elkészült az Európai Parlamentben a biztosjelöltek meghallgatásának menetrendje. A biztosjelölti meghallgatásokat szeptember 30. és október 8. között tartják az EP-ben. Október 1-3. között minden nap 6-6 meghallgatást tartanak. A hétvégi szünet után október 7-én és 8-án zárul le a folyamat az alelnökök kifaggatásával - értesült a BruxInfo.

Az első napon a parlamenti kapcsolatokért felelős szlovák tag, Maros Sefcovic, valamint az ír és a bolgár jelölt meghallgatása szerepel a napirenden. Trócsányi László másnap, október 1-jén kora este kerül sorra. A portál szerint a meghallgatás mintegy 3 órán át tarthat.

A meghallgatások célja a jelölt biztosi és szakmai alkalmasságának és hozzáértésének a megállapítása. Ursula von der Leyen csapatának tagjait a szakterületükkel foglalkozó parlamenti bizottságok teszik majd próbára, és utólag véleményt is formálnak felkészültségéről. Ezt az Európai Bizottság megválasztott elnöke ugyan nem köteles figyelembe venni, ám ebben az esetben azzal is számolnia kell, hogy az Európai Parlament az október 23-ra tervezett végszavazáson az egész testületet elutasítja.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×