INFORÁDIÓ 
2020. február 17. hétfő
Donát

ursula von der leyen

2020.02.11. 13:18

Von der Leyen odaszúrt Londonnak

Az Európai Unió egyedülálló kereskedelmi egyezményt ajánl a briteknek - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.
2020.02.03. 10:13

Brüsszelbe érkezett Orbán Viktor miniszterelnök

Nem áll meg, Rómába és Berlinbe utazik onnan; a tárgyalási helyszíneken főként az EU következő hét évének keret-költségvetéséről és a Fidesz európai néppárti tagságáról is szó lesz.
2020.01.31. 13:52

Von der Leyen: az EU államainak szorosan össze kell tartaniuk

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, Charles Michelle, az Európai Tanács, és David Sassolival, a parlament elnökével közösen az Európai Parlamentben tartott sajtótájékoztatón arra figyelmeztetett, hogy a tapasztalatok szerint az erő nem az elszigeteltségben, hanem a közös munkával felépített unióban rejlik.
2020.01.15. 21:19

Szakértő: Párizson állhat vagy bukhat az EU hitelessége

Horvátország reméli, hogy az Európai Unió nevében megkezdheti a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával – jelentette ki Andrej Plenkovic, az unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Horvátország miniszterelnöke az Európai Parlament plenáris ülésén. Az InfoRádiónak nyilatkozó külpolitikai szakértő azt mondta: kulcskérdés, hogy Franciaország is támogatja-e az unió bővítését.
2020.01.10. 17:06

Ursula von der Leyen világos üzenetet küldene Londonnak

Horvátország először vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, ez történelmi pillanat az ország számára, az Európai Bizottság sikere pedig függ Horvátország sikerétől is - jelentette ki Ursula Von der Leyen, a testület elnöke Zágrábban, Andrej Plenkovic horvát kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatóján.
2020.01.08. 21:39

Brexit - Másként látják, mire lehet elég 11 hónap

Nem lehetséges a brexit után tervezett 11 hónapos átmeneti időszak meghosszabbítása - közölte a brit miniszterelnök az Európai Bizottság elnökével. Von der Leyen szerint viszont ennyi idő alatt képtelenség olyan megállapodást elérni, amilyenre London törekszik.
2020.01.08. 11:21

Lehet még egy csavar a brexithuzavonában

Hazai pályán tarthatja meg első tárgyalását az Európai Bizottság új elnökével a brit kormányfő. Három héttel a brexit előtt Boris Johnson arra próbálja majd rávenni a hozzá látogató Ursula von Leyent, hogy december végére zárják le a felek új kapcsolatáról szóló tárgyalásokat.
2019.12.27. 17:48

Aggódik az Európai Bizottság elnöke

Lehetséges, hogy meg kell majd hosszabbítani az Európai Unió és Nagy-Britannia közötti jövőbeni kereskedelmi kapcsolatokról szóló tárgyalások határidejét - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Les Echos című francia lapnak.
2019.12.11. 21:11

Zöld programot jelentett be az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Bizottság 100 milliárd euró értékű beruházást kíván mozgósítani, hogy segítse az unió gazdaságainak környezetbarátabbá válását az éghajlatváltozás elleni fellépésének jegyében.
2019.11.29. 16:50

Juncker elárulta, mitől szakad meg a szíve

Az Európai Bizottság elnökének lenni nem könnyű feladat. Csak egy tanácsot adok Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság hamarosan hivatalba lépő új elnökének: gondoskodjon Európáról - mondta Jean-Claude Juncker, az uniós bizottság leköszönő elnöke brüsszeli sajtóértekezletén.
2019.11.27. 17:15

Von der Leyen név szerint is említette Várhelyi Olivért, nem is akárhogy

A klímaváltozás, a gazdaság megerősítése és a védelempolitika is hangsúlyosan szerepel az új Európai Bizottság programjában – mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának a Bruxinfo főszerkesztője. Gyévai Zoltán hozzátette: a biztosi grémium vezetője Várhelyi Olivért annak a csapatnak az értékes tagjaként említette, amely Európa megerősítésén dolgozik majd.
2019.11.27. 12:35

Megszavazták az új Európai Bizottságot

Megszavazta az Európai Parlament (EP) szerdán az új összetételű, Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságot, amelyben a magyar Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai tárcáért lesz felelős.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018