INFORÁDIÓ 
2019. november 21. csütörtök
Olivér

ursula von der leyen

2019.11.13. 16:20

Megváltozik egy uniós biztosi poszt

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a bírálatok nyomán az "európai életmód védelméért" felelős bizottsági tárca megnevezését az "európai életmód előmozdítása" elnevezésre változtatta - közölte az illetékes uniós szóvivő.
2019.11.08. 17:47

Hatalmas átalakításra készül Ursula von der Leyen

Új javaslatot készít a hamarosan hivatalba lépő Európai Bizottság az Európai Unió migrációs politikájának átalakítására - mondta Ursula von der Leyen, a brüsszeli bizottság megválasztott elnöke pénteken Berlinben Angela Merkel kancellárral folytatott megbeszélése után.
2019.11.06. 18:08

Nem lesz portfóliócsere, bővítési biztos lesz Várhelyi Olivér

Adina-Ioana Valeant választotta a két román jelölt közül az Európai Bizottság megválasztott elnöke, akit közlekedési biztosnak szán, akárcsak elődjét, a jogi bizottság szűrőjén megbukott Ariana Plumbot. Ez azt is jelenti, hogy nem lesz portfóliócsere, Várhelyi Olivér a korábban Trócsányi Lászlóra bízott bővítés- és szomszédpolitika területért felelhet majd.
2019.10.15. 14:00

Nem biztos, hogy lezártnak tekinthető a magyar biztosjelölés

A francia biztosjelölt leszavazása és a román belpolitikai felfordulás miatt akár több hetet is késhet az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság hivatalba lépése. Úgy tűnik, hogy a megválasztott bizottsági elnök még a magyar jelölést sem tartja lezártnak - írja a Bruxinfo.
2019.10.11. 15:49

Szédítő biztoskeringő zajlik az unióban

Ursula von der Leyen dolga igen nehéz a kormányválságban vergődő románokkal, keleti szomszédunk jelölése ráadásul a magyar Várhelyi Olivér portfólióját is befolyásolhatja. A megbuktatott francia jelölt ügye mögött többen uniós szintű bosszút sejtenek.
2019.10.10. 06:00

Elviekben már csak a magyar és a román jelöltre vár meghallgatás

A jövő heti pótmeghallgatásokon elvileg már csak a magyar és a román biztosjelölteknek kell beszámolniuk az Európai Parlamentben. A Bruxinfo főszerkesztője szerint a franciák aspiránsának még a héten írásbeli kiegészítéseket kell tennie. Az Ursula von der Leyen vezette testület leendő tagjait múlt hétfőtől keddig hallgatták meg az EP-ben.
2019.09.11. 16:29

Nem dőlhet hátra Európa Ursulája - ez a munka vár rá most

Bizottsága tagjainak bemutatása után munkaprogramot kell készítenie Ursula von der Leyennek. A Bruxinfo elemzője, Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: három közvetlen alelnökének portfóliója tükrözheti személyes céljait.
2019.09.10. 22:11

A német újraegyesítésben játszott magyar szerepet méltatták - a nap hírei

Szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosnak jelölte Trócsányi Lászlót az Európai Bizottság megválasztott elnöke. A magyarországi határnyitás 30. évfordulójára emlékeztek Berlinben. Még egy évet adott az erős ügyfélhitelesítés bevezetésére a pénzügyi szolgáltatóknak a nemzeti bank. A nap legfontosabb hírei szeptember 10-én.
2019.09.10. 18:50

Trócsányi: nagy megtiszteltetés a portfólió

Nagy megtiszteltetésnek nevezte kedden Trócsányi László mind maga, mind Magyarország számára, hogy a szomszédság- és bővítéspolitikai tárcát kapta Ursula von der Leyentől, az Európai Bizottság megválasztott elnökétől.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018