INFORÁDIÓ
2023. január 30. hétfő
Martina

ursula von der leyen

2023.01.17. 17:41

Vége a nőuralomnak a német védelmi minisztérium élén – itt a mérleg

Aligha lopja be magát legújabb intézkedésével német kancellár a női politikusok szívébe. Olaf Scholz ugyanis véget vetett a hölgyek tíz éve tartó regnálásának a védelmi minisztérium élén, és a kulcsfontosságú tárca élére a korábbi hagyományoknak megfelelően ismét egy férfit nevezett ki. Fgyelmen kívül hagyta azt a vállalását, hogy paritásos alapon biztosítják a nők és a férfiak egyenlő arányát a miniszteri tárcák élén.
2023.01.11. 19:13

Brüsszeli bejelentés: még szorosabbra fűzi viszonyát az EU és a NATO

Az Európai Unió és a NATO megerősíti együttműködését, és ennek jegyében közös munkacsoportot hoznak létre a létfontosságú infrastruktúra védelmére és az ellenálló képesség fokozására – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az uniós biztosok védelemről és biztonságról tervezett megbeszélését megelőzően.
2022.12.12. 14:49

Súlyos gázhiányt jósol az EB elnöke

Az Európai Unió energiaellátása a tél folyamán biztosított, jövőre azonban akár 30 milliárd köbméter gáz hiányával is számolni kell – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke az EU gázellátásának 2023-as kilátásairól tartott sajtótájékoztatóján hétfőn.
2022.11.15. 15:03

Ursula von der Leyen keményen üzent Moszkvának földgázügyben

Oroszország jobban érdekelt a földgáz fegyverként való felhasználásában, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy inkább elégeti, mintsem eladja, hogy ezzel vágjon vissza az Ukrajna elleni inváziója miatt rá kirótt nyugat szankciókra - hangsúlyozta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden, a G20-csoport éves csúcstalálkozóján Indonéziában.
2022.11.09. 21:22

Ennyivel kevesebb gáz jöhet jövőre Európába

Az Európai Unió (EU) teljesen felkészült a télre, mindent megtett az energiaellátás biztosítására, intézkedéseinek hatására a gázárak nagyjából kétharmadával csökkentek augusztushoz képest - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke szerdán.
2022.10.25. 11:31

Új Marshall-terv a láthatáron, ezúttal Ukrajna újjáépítésére

Huszonegyedik századi nemzetközi Marshall-tervet sürgetett Ukrajna újjáépítése céljából Ursula von der Leyen és Olaf Scholz. Az Európai Bizottság elnöke és a német kancellár a Frankfurter Allgemeine Zeitung hasábjain többgenerációs feladatról beszélt, amelynek már most neki kell kezdeni .A legfőbb teendők között említették a lerombolt lakóházak, az iskolák, az utak, a hidak, az infrastruktúra és az energiaellátás újjáépítését.
2022.10.21. 18:10

Túl a csúcson - Ukrajnába, Iránba és Kínába is jutott európai üzenet

A franciák szerint elkövetett néhány hibát az EU Kínával szemben, de lehet javítani, utóbbiban "körülbelül" egyetért Németország is. Charles Michel Iránnak üzent hangsúlyosan, az EB-elnök pedig Ukrajnának küldött biztató híreket a brüsszeli EU-csúcs utáni sajtótájékoztatón.
2022.10.14. 15:27

A miniszterelnököt is célba vette a pozsonyi lövöldöző

A szlovák miniszterelnök életét is ki akarta oltani az a 18 éves fiatal, aki szerdán este megölt két férfit Pozsony belvárosában, majd maga ellen fordította a fegyverét. Mielőtt végzett volna magával, még azt írta közösségi oldalára, hogy nem bánja a tettét. Eduard Heger szlovák miniszterelnök a gyűlöletkeltés megállítására felszólította fel a lakosságot. Az Európai Bizottság elnöke is megszólalt, azt üzente, „a pozsonyi gyilkosság veszélyt jelent a tiszteletre épülő társadalomra.”
2022.10.09. 09:59

Szita Károly levelet írt Ursula von der Leyennek

Az orosz–ukrán háborúval összefüggő európai uniós szankciós intézkedések már fenntarthatatlanok, azok az emberek mindennapjait nehezítik meg – hangsúlyozta a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018