INFORÁDIÓ 
2020. október 27. kedd
Szabina

ursula von der leyen

2020.10.15. 12:05

Brexit: elérkezett a Boris Johnson által emelgetett határidő

Boris Johnson brit miniszterelnök közölte az Európai Unió vezetőivel, hogy a csütörtökön kezdődő kétnapos EU-csúcsértekezlet eredményeinek ismeretében dönt az Egyesült Királyság és az unió jövőbeni kapcsolatrendszerét érintő további brit lépésekről.
2020.10.05. 19:35

Már a héten folytatódik az alkudozás a brexitről

Továbbra is nagy a szakadék a britek és az Európai Unió között a brexit utáni kereskedelmi viszony kérdésében. Ursula Von der Leyen brüsszeli bizottsági elnök és Boris Johnson brit miniszterelnök ugyanakkor megállapodtak abban, hogy egy hónappal kitolják a tárgyalások határidejét.
2020.10.03. 18:22

Már láthatók a brexit-megállapodás körvonalai

Haladás és komoly nézeteltérések egyszerre jellemzik az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló tárgyalásokat, de folytatni kell a munkát a nézetkülönbségek áthidalására - állapította meg szombati egyeztetésén Boris Johnson brit miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.
2020.10.02. 17:20

Brexit: Brüsszel beperli a briteket

Az Európai Unió jogi útra terelte a brit belső piaci törvényjavaslat ügyét, mert szerinte ezzel megsértenék a brexitszerződést. Közben úgy tűnik, az októberi uniós csúcs végéig marad nyitva a lehetőség, hogy a felek kereskedelmi alkut kössenek.
2020.10.02. 15:40

Uniós összefogás a vakcina fejlesztésében és gyártásában

Az Európai Unió határozott és egyértelmű üzenetet küldött Ankarának a párbeszéd folytatásának szándékáról, és arról, hogy kiáll Görögország és Ciprus érdekei és jogai mellett - közölte a német kancellár Brüsszelben, az uniós csúcstalálkozó után.
2020.09.22. 17:28

Deutsch Tamás: az Európai Parlament zsarolni kezdte az Európai Tanácsot és a tagállamokat

Az új Európai Bizottság vissza kíván térni ahhoz a működési logikához, amely az uniós alapszerződésekből fakad, és Ursula von der Leyen be akarja fejezni az árokásást – mondta Deutsch Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegáció vezetője beszélt a uniós költségvetésnek és a helyreállítási csomagnak szerinte keresztbe tevő parlamenti döntés hátteréről, az uniós minimálbér új értelmezéséről, és arról is, hogyan alakulhat a Fidesz és az Európai Néppárt viszonya.
2020.09.17. 11:12

Gyévai Zoltán: Ursula von der Leyen konkrét terveket vázolt fel

Az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő szerint az Európai Bizottság elnöke a koronavírus-járvánnyal, a minimálbérrel, a klímavédelemmel és az Unió külpolitikájával összefüggésben is minden korábbinál konkrétabb terveket és határozottabb véleményeket fogalmazott meg évértékelő beszédében.
2020.09.16. 10:08

Percről percre - minden mai hír a koronavírus-járványról

Május óta nem jött ilyen lehangoló adatsor a hazai járványhelyzetről. Egészségügyi unió szükségességéről beszélt első évértékelőjében az Európai Bizottság elnöke. Palkovics László az innovációs és technológiai miniszter szerint életeket menthet, ezért arra kért mindenki, töltse le a kormányzati koronavírus-applikációt.
2020.09.15. 08:00

Jön a tizedik EU-s évértékelő az "elsőbálozó" Ursula von der Leyentől

Sűrű prograjma lesz a héten ülésező Európai Parlamentnek. Azon túl, hogy egyebek közt gyorsított eljárásban szavaznak a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő 750 milliárd eurós programról, szerdán elmondja első évértékelő beszédét Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018