eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Eltiltottak egy magyar orvost Angliában súlyos hibája miatt

Nem tud elég jól angolul, ezért követett el egy súlyos hibát: eltiltottak a gyógyítástól egy magyar orvost Manchesterben.

A 12 éve Manchesterben dolgozó férfit egy évre felfüggesztették, mert gyenge az angolja. Korábban emiatt egy gyermek súlyos állapotba került.

„Katasztrofális” belső sérüléseket szenvedett,

és harmincnál is többször meg kellett operálni azt a négyéves fiút, akinek a magyar orvos, R. Gy. még 2009-ben pontenciálisan halálos mennyiségű gyógyszert adott be egy aranyérvizsgálat során.

A férfinak 5 százalékos koncentrációjú fenolinjekciót kellett volna adnia a gyereknek, ő azonban félreolvasta a címkét, így a fiú 80 százalékos erősségűt kapott - írja brit sajtóhírekre hivatkozva a hvg.hu.

A BBC akkori beszámolója szerint az orvos a műtét alatt nem tudott megfelelően kommunikálni a kollégáival. Hibája ellenére tovább dolgozhatott manchesteri Royal Children’s Hospitalben.

Csak 2012-ben hallgatták meg és függesztették fel, miután az ügyében döntő testület „súlyos kötelezettségszegést” állapított meg.

A büntetés letöltése után az orvos újra praktizálhatott, igaz, már csak felügyelettel: egy másik konzultáns orvos figyelte a munkáját a műtőben, és az előírt kezelésekről szóló dokumentumokat sem maga írta.

A Daily Mail szerdán arról számolt be, hogy az orvost a napokban újra eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Ezúttal egy másik testület, az orvosokra érkező panaszokat kivizsgáló fórum hallgatta meg R. Gy.-t, amely arra volt kíváncsi, tud-e eléggé angolul ahhoz, hogy orvosként dolgozzon. A véleményük szerint nem.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×